У Львові стартувала перша партія Чемпіонату світу з шахів: пряма трансляція

фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Події
02 березня 2016 16:53

Сьогодні у Палаці Потоцьких у Львові стартувала перша партія Чемпіонату за шахову корону. Перший хід білими фігурами зробили міський голова Львова Андрій Садовий та одна з найперспективніших юних шахісток Львова, 6-річна Калина Фурманова.

Хід робили, звісно ж, за порадою Марії Музичук, яка отримала право грати білими фігурами у перших чотирьох партіях під час жеребкування.

"У Львові розпочався Матч за звання чемпіонки з шахів. Цьогоріч ми обираємо тут шахову королеву. Я хочу подякувати організаторам за право зробити перший хід. Вірю, що він був переможним – e2-e4. Вірю, що Україна втримає свій титул, а всі ми будемо насолоджуватись хорошою грою. Хочемо, щоб шахи стали домінантою і в нашому місті, і в нашій країні. Я дуже переживаю, тому що це відповідальна подія, відповідальний день в історії нашого міста. За часи незалежності матчі такого рівня у Львові ще не відбувалися. Я думаю, це буде добрий старт, аби подальші серйозні шахові турніри відбувалися у Львові: ми завжди для цього відкриті. Тим паче, тепер у кожній школі нашого міста є шахові гуртки. Ми пішли ще далі: у нас сьогодні у 14 дитячих садочках вже також є шахи: діти вчаться грати з 5 років", – зазначив під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

У Львові стартувала перша партія Чемпіонату світу з шахів: пряма трансляція фото

У Львові стартувала перша партія Чемпіонату світу з шахів: пряма трансляція фото 1Нагадаємо, це вперше за всю історію незалежності України у Львові відбувається найвизначніша шахова подія – Матч за звання чемпіонки світу з шахів. За шахову корону змагаються чинна чемпіонка світу українка Марія Музичук та претендентка китаянка Хоу Іфань.

Львів у новинах:

Як виглядали старовинні тріумфальні арки Львова (фото) 

Стала відома дата та програма фестивалю "Флюгери Львова-2016" 

Трюфелі та шоколадна піца: які майстер-класи відбудуться на Святі шоколаду

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах