Львів’ян зобов’язали реєструвати домашніх тварин

Фото взято з сайту byaki.net

Фото взято з сайту byaki.net

Події
17 березня 2016 14:24

Львівська міськрада затвердила правила поводження із тваринами у Львові. Ці правила перш за все зобов'язують всіх власників собак реєструвати своїх домашніх улюбленців та передбачають адміністративну й кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення до тварин.

За затвердження правил проголосували 45 депутатів Львівської міськради на засіданні 17 березня.

За новими правилами ветеринарний паспорт на тварину більше не є достатнім доказом права власності на тварину. Власник повинен у веткабінеті зареєструвати домашнього улюбленця в єдиній електронній базі та отримати після реєстрації спеціальний жетон.

Собак потрібно буде реєструвати в обов'язковому порядку, а от котів – за бажанням власника. Якщо собака незареєстрована, то при першому ж візиті до ветеринара її зареєструють.

Крім того, правила передбачають адміністративну відповідальність за утримання тварин у поганих умовах, за несвоєчасне надання тваринам ветеринарної допомоги. Ухвала також передбачає, що людина, яка не може більше утримувати тварину повинна віддати її або іншому власнику, або ж віддати у притулок.

Більше того, жорстоке поводження із тваринами - побиття, отруєння чи вбивство тварини тягне за собою кримінальну відповідальність. Окрім випадків, коли евтаназія тварини медично обґрутнована.

Необхідність таких заходів директорка ЛКП "Лев" Оксана Кошак пояснює тим, щоб контролювати чисельність тварин та поводження людей із тваринами.

"Нам потрібно прививати культуру спілкування, догляду та відповідальність за тваринами. Тому ми працювали над розробленням цієї ухвали. Загалом вона повністю відповідає закону України "Про жорстоке поводження із тваринами". Ми лишень приймає додаткових заходів, щоб закон працював",- прокоментувала ZAXID.NET Оксана Кошак.

Контролювати дотримання ухвали буде поліція, райадміністрації та працівники ЛКП "Лев".

Львів у новинах:

На Львівщині захопили спиртзавод: на місце з'їхалася майже вся поліція (фото)

Де у Львові не буде світла у кінці березня та на початку квітня

В оновленому пологовому будинку у Львові створили майже європейські умови (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах