"Ви збоченці": організаторів Фестивалю рівності вигнали з готелю у Львові (Аудіо)

Фото Diego Cambiaso/Flickr

Фото Diego Cambiaso/Flickr

Події
18 березня 2016 20:17

Керівник ЛГБТ-організації Insight Олена Шевченко повідомила, що її та її друзів відмовилися поселити у готелі "Львів".

За словами активістки, відмова прозвучала у жорсткій формі.

"Щойно у готелі "Львів" нам в жорсткій формі відмовили поселити нас, мотивуючи це тим, що ми збоченці і псуємо імідж міста, та їх про нас попередила міська адміністрація. Знаєте, що я скажу з цього приводу? У Львові відбувається свавілля за участю влади міста!", – написала Олена у Facebook.

Только что в отеле Львов нам в жёсткой форме отказали в поселении, мотивируя это тем, что мы извращенцы и портим имидж г...

Опубликовано Olena Shevchenko 18 марта 2016 г.

 

Олена Шевченко розповіла УП.Життя, що вони забронювали конференц-залу в готелі "Львів" через ГО "Інсайт", внесли передоплату на цю організацію два дні тому. На іншу людину – фізичну особу,  забронювали 14 номерів, в яких мало жити 25 учасників конференції.

У п'ятницю Олені зателефонувала співробітниця, яка замовляла номери і сказала, що їм відмовляють у поселенні, бо готелю прийшло таке розпорядження міської ради.

"Ми були в шоці, бо забронювали конференц-залу, в якій хотіли провести завтра певні заходи. І всі люди, які їдуть, мали зупинятись там у готелі Львів", - каже Олена Шевченко.

"Ми приїхали до готелю о 12 годині, аби прояснити ситуацію і написати на них заяву, бо згідно законодавства, вони мають надати нам альтернативний варіант і покрити видатки, якщо це буде дорожче, ніж ми замовляли в них", - розповідає далі Шевченко.

"На що ми отримали відповідь, що про нас їм сказала поліція і міська адміністрація, що це ми – збоченці, які приїхали проводити свій фестиваль, і що нас у Львові ніхто не чекає. Так і сказали", - додала Олена Шевченко.

"Адміністратор готелю почала кричати, що взагалі у них немає місця. Ми кажемо: "У нас є бронь". Тут вже всіх понесло, вони почали кричати, що ми збоченці і вони "нас погуглили", це цитата. Знайшли нас в інтернеті, що ми збоченці, що на нас треба натравити поліцію і взагалі нас зараз біля входу зустрінуть і приймуть. Потім прийшов якийсь чоловік, я так розумію – співвласник готелю, і почав говорити "вимітайтесь звідси швидко". Коли ми сказали, що викличемо поліцію, нам відповіли: "Так, поліція за вами і приїде", - розповіла керівник ГО "Інсайт".

У готелі активістам пообіцяла повернути передоплату.

У самому готелі "Українській правді. Життя" відмовили у коментарі, так само, як і у розмові з директором. Адміністратор повідомила, що тут відповідатимуть лише на письмове звернення.

На запитання, чи знає персонал готелю про те, що сталося, відповідати також не схотіли.

Двома днями раніше міська влада Львова висловилася проти проведення у місті пішохідного квесту за участі представників ЛГБТ-спільноти.

Квест мав стати частиною Фестивалю рівності. Він запланований на суботу, 19 березня.

Однак влада міста висловилася проти події, мотивуючи своє рішення "великим суспільним збуренням" та "гарантією безпеки мешканцям і гостям міста".

"До міської ради не надходило жодної офіційної заявки з зазначенням місця, дати та часу проведення пішохідного ЛГБТ-квесту", – цитує прес-служба в.о. заступника міського голови Львова з гуманітарних питань Марту Литвинюк.

"Однак, поширена у соціальних мережах та деяких ЗМІ інформація щодо планованого проведення такого заходу викликала хвилю обурення різних громадських середовищ. Відтак, міська рада вважає недоцільним проведення таких заходів у Львові, з метою гарантування безпеки усім мешканцям та гостям нашого міста", – йдеться у повідомленні мерії.

За даними організаторів "Фестивалю рівності", квест – це пішохідний маршрут Львовом, де кожна локація має бути пов’язана з ЛГБТ.

На фестивалі також планують провести концерти, покази документальних фільмів та п'єс, виставку плакатів.

Представники ультраправих організацій залякують організаторів події, а багато закладів Львова вже відмовились проводити покази і концерти у себе, побоюючись бійок.

Раніше "Фестиваль рівності" проводили у Києві. Він має на меті об’єднати людей у боротьбі з упередженнями та дискримінацією.

ЛГБТ-фестивалю у Львові відмовили у приміщенні: чому саме

Фестиваль ЛГБТ все ж відбудеться у Львові, але за деяких умов

Львів'яни з нетрадиційною орієнтацією розповіли, як їм живеться у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах