Сквер, пам'ятник та площа: у Львові зміниться територія біля цирку

фото:zaxid.net

фото:zaxid.net

Події
30 березня 2016 10:37

11 лютого депутати Львівської міської ради затвердили бюджет розвитку міста Львова на 2016 рік. Передбачили там кошти і на площу перед Львівським цирком.

Фото: zaxid.net

ФОТО: ZAXID.NET

 

Мова йде про розробку проектно-кошторисної документації реконструкції площі перед Львівським державним цирком, на яку передбачили 400 тис. грн.

Чому саме з міського бюджету, а не з державного пішли на це кошти (цирк знаходиться у підпорядкуванні Міністерства культури України, а не Львівської міської ради), директор цирку Роман Пришляк пояснив тим, що в 2011 році, коли у Львові відбувався ремонт вулиці Городоцької, через цю площу їздили великогабаритні автомобілі будівельної компанії "Онур". Саме після цього дирекція цирку судилась як з будівельниками, так і ЛКП "Львівавтодор", які виступали замовником робіт щодо відновлення площі.

Сквер, пам'ятник та площа: у Львові зміниться територія біля цирку фото

Будівельна техніка компанії "Онур" на площі перед цирком. Фото: vgolos.com.ua

"В нас були судові позови до міста, після яких ми вирішили примиритися. Місто буде робити скверик біля цирку, де буде стояти пам’ятник Богдан-Ігорю Антоничу, і площу", – зазначив у коментарі Роман Пришляк.

Що саме заплановано робити, та коли очікувати початку будівельних робіт, у Львівській міській раді поки відмовилися спілкуватися на цю тему. Як передали у прес-службі ЛМР, голова Галицької районної адміністрації Ірина Іванчина, на чиїй території і розміщений цирк, просила звертатися за інформацією через місяць.

Щодо вартості робіт, то в бюджеті розвитку поки заклали лише 400 тис. грн. лише на розробку проектно-кошторисної документації. Щодо вартості будівельних робіт, то як зазначив Роман Пришляк, два роки тому вартість реконструкції складала близько 2 млн грн. Зараз же ці роботи можна буде оцінювати у понад 3 млн грн.

Джерело: tvoemisto.tv

Львів у новинах:

Стало відомо, коли на площі перед цирком з'явиться пам'ятник Антоничу

У Львові облаштування території навколо цирку спровокувало скандал 

Площа Двірцева у Львові зміниться: як саме

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах