Сьогодні на площі Ринок відбудеться акція з профілактики гепатиту С

фото з сайту poradu.pp.ua

фото з сайту poradu.pp.ua

Події
05 квiтня 2016 12:31

Сьогодні, 5 квітня, біля будівлі Львівської міської ради (площа Ринок, 1) відбудеться Всеукраїнська акція "Гепатит С: гра на виживання" з метою профілактики вірусного гепатиту С. Акція розпочнеться  об 11.00 год. із прес-брифінгу, і впродовж дня працюватиме мобільна амбулаторія, де всі охочі зможуть отримати спеціальні бланки для обстеження та фахові консультації щодо діагностики та лікування ВГС.

Як розповіла VG Львів один з організаторів акції Христина Терешко, для учасників акції, які одержать спеціальні бланки на обстеження та фахові консультації щодо лікування ВГС та діагностики, половина вартості діагностики в одній з комерційних лабораторій Львова буде на 50% безкоштовною.

 Також в акції візьмуть участь представники неурядових організацій і представники органів влади, які зможуть відповісти на запитання, пов’язані з чинними програми, що стосуються вірусних гепатитів на державному і місцевому рівнях, а також – можливостями перегляду бюджету і виділення додаткових коштів на придбання курсів лікування.

Акцію "Гепатит С: гра на виживання" проводять, аби пояснити нагальну проблему щодо необхідності виділення бюджетних коштів на лікування вірусного гепатиту С. Бо, як зазначають організатори, лише 10% хворих, які потребують негайного лікування, можуть отримати його за державні кошти (станом на жовтень 2015 р. у Львівській області на диспансерному спостереженні з діагнозом "Хронічний вірусний гепатит "С" перебувало 1146 пацієнтів, з них потребувало лікування 560 хворих).

Організаторами акції є ВГО "Фундація медичного права та біоетики України", Альянс громадського здоров’я, ЛОБФ "Медицина і право" спільно з Управлінням охорони здоров’я Львівської міської ради, Департаментом охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, БФ "САЛЮС", Комісією з питань охорони здоров’я Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації з метою  донесення до органів влади і ЗМІ нагальної проблеми щодо необхідності виділення бюджетних коштів на лікування вірусного гепатиту С (ВГС).

Львів у новинах:

Сто тисяч, маєток та "Мерседес": мер Львові показав свої статки

Допоможіть розшукати: львів'янин, зник скориставшись "Блаблакаром"

Львів’янину на замітку: змінилися правила реєстрації місця проживання

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах