Єврокомісія запропонує безвізовий режим з Україною у квітні - ЗМІ

Фото: www.rakhivnews.in.ua

Фото: www.rakhivnews.in.ua

Події
11 квiтня 2016 10:50

Європейська комісія у квітні запропонує ЄС запровадити безвізовий режим з Україною, незважаючи на підсумки референдуму в Нідерландах, на якому більшість тих, хто голосував, виступили проти Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС. Про це повідомляє ТСН, посилаючись на Reuters. 

"Може здатися, що ми ігноруємо голландських виборців, але ми повинні тримати своє слово, дане Україні, яка виконала умови (щодо безвізового режиму)", — сказало джерело в керівництві ЄС. При цьому, за словами співрозмовника агентства, у пропозиції Єврокомісії буде міститися норма, що дозволяє країнам ЄС тимчасово відновити візи, якщо відбудеться сплеск міграції. 

Щоб пропозиція Єврокомісії набула чинності, її повинні схвалити більшість країн-членів ЄС та Європейський парламент. 

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Єврокомісія днями передасть Раді ЄС і Європарламенту законодавчу пропозицію щодо введення безвізового режиму для українців.

"Найближчим часом, днями, я чекаю рішення Єврокомісії про передачу законодавчої пропозиції в Європейську раду і Європарламент щодо безвізового режиму, і я сподіваюся, що українці отримають його", - заявив Порошенко.

Він нагадав, що в п'ятницю, 8 квітня, спілкувався з прем'єр-міністром Нідерландів, який чітко заявив, що його країна буде підтримувати ініціативу з надання українцям безвізового режиму.

Нагадаємо, згідно з результатами екзит-полів, 61,1% голландців проголосували проти асоціації України з ЄС. Остаточні результати референдуму будуть відомі наступного тижня. У вівторок, 12 квітня, після оголошення офіційних результатів, про свою позицію заявить голландський уряд. Адже референдум не має прямої дії, він має лише консультативний характер.

Львів у новинах:

Не для слабких нервів: добірка страшних подій у Львові за 11 квітня (оновлюється)

Як у Львові приймали новачків у "Пласт" (фоторепортаж) 

У Винниках невідомі намагалися підірвати новобудову (фото) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах