Порошенко приїде у Львів відкривати японський завод

Фото взято з сайту 112.ua

Фото взято з сайту 112.ua

Події
11 квiтня 2016 17:45

Японська компанія Fujikura Ltd. офіційно відкриває свій завод біля Львова. Хоча саме виробництво запустили ще на початку року, але 14 квітня для урочистого перерізання стрічки на виробництві чекають президента України Петра Порошенка і майбутнього прем’єр-міністра. Про це заявив у понеділок міський голова Львова Андрій Садовий.

Завод виготовляє автопроводку наразі лише для марки Volkswagen. За тиждень завод продукує до мільйона штук кабелів. Про технологічний процес розказують не охоче. Найважливіше, кажуть на заводі, вчасно виявити брак, тому кожен кабель розглядають під мікроскопом.

"Кожну партію, яку виробляє машина, ми переглядаємо, щоб не було браку", ? розповідає оператор Костянтин Яремчук.

Цікаво, що складають кабелі в минулому держслужбовці, освітяни і навіть кухарі. Завод проводив попереднє навчання для всіх працівників, тому технічної освіти не вимагали.

Віталій Яровенко, вчитель історії, переїхав до Львова із Горлівки, коли почалися бойові дії. Роботу за фахом знайти було нереально.

"Я працював до останнього в школі. Ну там мій директор і більшість підтримали оцю всю ДНРію. Я виступив проти. Переїхали із сім’єю спочатку в Артемівськ, потім до Львова. В мене дружина також вчитель, але тут ми не змогли собі знайти роботу за фахом. Це взагалі нереально, я би сказав. Стали на біржу і там мені запропонували піти на цей завод. Для мене взагалі це новий досвід, все нове. Нові враження. Цікаво. Але спочатку було дуже-дуже складно, бо темп просто шалений", ? розповідає оператор механічного верстату Віталій Яровенко.

Зараз на Фуджікурі понад півтисячі працівників, але це лише перший етап запуску виробництва.

"П’ять років тривали перемовини з компанією Фуджікура. Вона прийняла рішення не просто прийти в Україну, а прийти конкретно до Львова. На сьогоднішній день 550 людей має стабільну зарплату. До середини 2017-го року буде працевлаштовано три тисячі людей", ? зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Він також запросив президента Петра Порошенка і майбутнього прем’єр-міністра відвідати завод.

Джерело: zaxid.net. 

Львів у новинах:

Сьогодні на вулиці Львова випустили раритетний трамвай

Допоможіть розшукати: у Львові зник підліток (фото)

У Львові знайшли розкішну колекцію ретро-автомобілів (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах