Скандальне будівництво на Чайковського виявилося законним

Новина - Події - Скандальне будівництво на Чайковського виявилося законним

Новина - Події - Скандальне будівництво на Чайковського виявилося законним

Події
25 квiтня 2016 12:51

Як розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, місто не буде відкликати містобудівні умови та обмеження щодо будівництва на розі вул Стефаника та Чайковського, адже є позитивний висновок Інспекції Архбудконтролю. Про це інформують у прес-службі міськради.

За словами головного архітектора Львова, об’єкт на вул. Чайковського – Стефаника  знаходиться у приватній власності. Він подавався на розгляд містобудівних умов та обмежень, маючи погоджене історико-містобудівне обґрунтування листом Мінкульту.

"Усі об’єкти в історичному ареалі ми виносимо на розгляд містобудівельної ради, щоб це набуло публічності і професіонали могли дійсно зробити певні висновки. Коли ми розглядали його на містобудівельній раді, то висновок був такий, аби опустити на поверх цей об’єкт, аби він став у висоту сусідніх будинків. Фактично, він мав бути останньою "пломбою" формування історичного кварталу, який не завершили формувати австрійська та польська влада до приходу радянської влади. В нас не виникало питання реконструкції, оскільки цей будинок не є пам’яткою архітектури. Він комусь подобається, комусь - ні. Він був у дуже плачевному стані. В складі його були початі фундаменти гаражів, які були залиті за Польщі, польські архітектори планували в стилі функціоналізму збудувати там зовсім інший новий будинок", - розповів Юліан Чаплінський.

За словами головного архітектора Львова,  місто не відкликає містобудівні умови та обмеження. Також Інспекція Архбудконтролю провела позапланову перевірку і визнала містобудівні умови відповідними до чинного законодавства.

"Ми не можемо відмінювати свої містобудівні умови та обмеження, які ми видали, якщо сама Інспекція визнала їх законними. Наша позиція проста – ми видали містобудівні умови після зміни в проекті. Архітектор Шеремета представляв це на містобудівельній раді. В нас не було думки про те, що хтось підробляв підпис Онищенко. По підпису, який відкликала Лілія Сергіївна, вона сказала, що не підписувала такого висновку. Це нас привело у подив. Юридичне управління подало це питання у поліцію, щоб відкрити провадження. Наразі судиться Галицька партія з забудовником", - повідомив Юліан Чаплінський.

Як повідомляла Лілія Онищенко начальник управління охорони історичного середовища, раніше, забудовник до управління не звертався. Натомість, він мав погодження з Києва. Як з’ясувалось згодом, під історико-містобудівним обгрунтуванням стояв підроблений підпис начальника управління охорони історичного середовищ

Також чиновник додав, що там може будуватись новий об’єм.

"Звичайно, що все має бути у правовому полі. За будь-яку будову відповідає, відповідно до нашого законодавства, головний архітектор проекту і забудовник. Ми видаємо вихідні дані на проектування. Це я доніс активістам", - розповів Юліан Чаплінський.

Нагадаємо, все розпочалося з повідомлення в інтернеті про можливий продаж квартир в новобудові на цьому місці. Як зазначив раніше головний архітектор Львова Юліан Чаплінський в коментарі Tvoemisto.tv, жодних відповідних дозволів на такий вид робіт його відомство не видавало. Як вказано на карті забудов Львова, яку створили в Львівській міській раді, на цій території має відбутися "реконструкція з розширенням існуючих нежитлових приміщень за рахунок надбудови під адміністративний будинок зі вбудованими приміщеннями". Відтак про жодний житловий будинок мова не йшла.

Львів у новинах: 

Аномальна весна: зранку Львівщину засипає снігом (фото, відео)

"Карпати" вперше перемогли на "Арені Львів" (фоторепортаж) 

Трохи "перемоги": львівські патрульні підкорили соцмережі добрим вчинком

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах