У Львові облаштують ще один громадський простір: де саме

фото: Алекса Шутюка

фото: Алекса Шутюка

Події
27 квiтня 2016 10:21

Більшість мешканців Левандівки "за" облаштування громадського простору біля будинків №88 та 100 на вул. Широкій у Львові.

Згідно з результатами опитування, яке проводилось 19-20 квітня серед мешканців цих будинків, понад 80% опитаних не мають нічого проти облаштування громадського простору, повідомила депутат Львівської міської ради Вікторія Довжик на своїй сторінці у фейсбуці. За її словами, майже чверть опитаних вперше дізнались про цей проект.

Основним зауваженням людей, що висловилися проти, є побоювання, що дитячий майданчик створюватиме додатковий шум.

Мешканці підтримали ідею створення дитячої зони з ігровим майданчиком (87%), облаштування велодоріжок (78%) та відпочинкової зони з лавочками і зеленими насадженнями – 88%.

Щодо наповнення зони активного відпочинку місцеві жителі мають певні розбіжності. Більшості подобається розміщення столів для пінг-понгу (73%), за скейт-парк висловлюються 65% опитаних. Із альтернативних пропозицій мешканців ? вуличні тренажери, волейбольний або баскетбольний майданчик.

Ці обставини, на думку Вікторії Довжик, допоможуть дійти згоди щодо цього питання.

Окрім цього, за інформацією начальника управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради Володимира Шнайдера, навпроти будинку №100 на вул. Широкій заплановано облаштувати спортивний майданчик.

На сьогодні вже є зацікавлений інвестор у розробленні проектної документації, ініціатива на стадії погодження. Управління архітектури Львівської міської ради, ЛКП "Зелений Львів" не заперечують проти облаштування майданчика в парку "Білогорща".

При успішному вирішенні питання фінансів роботи розпочнуть восени.

Нагадаємо, як інформував ZAXID.NET, автор проекту і працівник департаменту розвитку Львівської міськради Олександр Шутюк повідомив, що сквер зі скейт-парком, який мали цього року створити  на вулиці Широкій, облаштовувати не будуть через протести місцевих мешканців. 

Львів у новинах:

Цьогоріч у Львові облаштують понад два десятки громадських просторів

Дізнайся: де в центрі Львова облаштують громадський простір 

Велодоріжки, громадський простір, нова дорога: як зміниться

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах