Львів'янину на замітку: змінено порядок надання пільг та субсидій на оплату ЖКХ

фото з сайту ukr.media

фото з сайту ukr.media

Події
05 травня 2016 10:28

Урядом удосконалено порядок надання пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг з метою підвищення їх ефективності.Відповідні зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів України напрацьовані за результатами проведеного аналізу надання субсидій в опалювальний період, інформує "Урядовий портал".   

Громадянам, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг і звертаються за субсидією, пропонується не нараховувати відповідні пільги на період отримання субсидії. Зазначене не призведе до зменшення рівня соціального захисту населення, оскільки субсидії розраховуються з урахуванням пільг на оплату послуг і обсяг обов'язкового платежу за послуги залежить лише від доходів сім'ї.

Змінами також передбачається: призначати субсидію на послуги з управління будинком (з урахуванням вимог Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку").

Також уточняється, що дитячим будинкам сімейного типу субсидія призначається за рішенням комісії з урахуванням кількості дітей, які фактично проживають у будинку, але не зареєстровані, з моменту створення такого будинку.

Не враховується до сукупного доходу при призначенні субсидії державна соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та допомога внутрішньо переміщеним особам.

Визначається, що до сукупного доходу пільговика включається допомога по безробіттю та інші виплати, що здійснюються фондами соціального страхування. Визначається право пільговика на отримання пільг на 12 місяців (на сьогодні - на 6 місяців).

Крім цього, пропонується за підсумками опалювального сезону невикористані суми субсидії внаслідок економного споживання енергоресурсів повертати до державного бюджету. При цьому з метою стимулювання громадян до економного споживання послуг пропонується частину невикористаної суми субсидії в еквіваленті вартості 100 куб. метрів природного газу або в еквіваленті 150 кВт/год електричної енергії (у разі використання даних джерел енергії для індивідуального опалення) зараховувати як оплату послуг, у тому числі обов'язкової частки платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди.

Львів у новинах:

Житлову субсидію можна оформити до кінця червня 

Отримай відповідь: що робити, якщо не врахували пільги та субсидії за воду 

Львів'ян почали штрафувати за незаконні субсидії 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах