Як у Львові вшанували перемогу над нацизмом (фоторепортаж)

фото з сайту portal.lviv.ua

фото з сайту portal.lviv.ua

Події
09 травня 2016 13:13

Сьогодні, 9 травня, на Марсовому полі та Пагорбі Слави львів’яни поклали квіти на могили воїнів, які віддали своє життя у боротьбі з нацизмом, повідомляє  Львівський портал.

5

Діти війни, родичі ветеранів та багато звичайних львів’ян прийшли на Марсове поле, аби вшанувати пам’ять про тих, хто віддав своє життя у війні.

7

Як розповів голова Львівської міської організації ветеранів України Олександр Грубий, для багатьох ветеранів ця війна є священною, адже вони воювали за звільнення від ярма нацистів.

4

"Сьогодні ми, ветерани, маємо особливе свято. Всім відомо, що війна була жорстокою та кровопролитною. Для нас вона була священною, адже ми боролися за визволення", – сказав він.

Також ветеран додав, що в Україні немає такого клаптика землі, за який не пролилася б капля крові.

3

"Кожен сантиметр нашої землі вдавалося відбити важкими силами. Саме тому я вважаю, що немає в Україні навіть сантиметра землі, не окропленого кров’ю", – ділиться Олександр Грубий.

Львів’яни поклали квіти на кожну братню могилу, згадували розповіді своїх батьків та дідусів про страшні події.

Втім, не обійшлося без конфлікту. 64-річному львів’янину Миколі не сподобалося, що багато людей розмовляють російською, хоча наразі Росія обстрілює українські території.

2

На цю заяву ветерани відповіли, що з нацизмом боролися всі, так само як і в зоні АТО зараз перебуває багато російськомовних хлопців. На щастя, вчасно прибули правоохоронці та "погасили" конфлікт.

1

Ветерани щиро сподіваються, що Росія схаменеться і припинить наступ на Україну, адже добре пам’ятають, які наслідки має війна. Вони переконані, що тепер Україну не подолати, проте бояться масштабних військових дій. Адже ціна справді страшна…

Львів у новинах:

Сьогодні у Львові на Пагорбі Слави спокійно: порядок в місті під посиленою охороною

Гравці "Шахтаря" у Львові вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні (фото)

В центрі Львова праворадикали намагалися знести пам'ятник Тудору

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах