Львівський силач поставив світовий рекорд

фото з сайту galinfo.com.ua

фото з сайту galinfo.com.ua

Події
10 травня 2016 16:47

Відомий львівський богатир Олег Скавиш встановив світовий рекорд. Стронгмен 34 метри тягнув 16-тонний автобус. І все це не руками, а за допомогою зубів.

Богатир не раз тягав трамваї. Нещодавно впорався із кораблем. А от автобус трапився вперше. Аби досягти ваги 16 тонн, в салон посадили ще двох людей. Коли стронгмен взявся за ланцюг, публіка завмерла. Та з першої спроби рекорд виявився йому буквально "не по зубах". Богатир підкорив тягар із другої спроби.

"Найбільше, що мене вразило, це коли він після першої спроби сказав глядачам: не хвилюйтеся, все буде добре. І як він ходив, як він налаштовувався. Він був такий потужний, це була така буря. Здавалося, він міг не тільки цей автобус, а й весь термінал аеропорту посунути", – розповіла глядачка Анна.

Щоб пересунути тягар на 34 метри Тягнизубові знадобились 57 секунд. Львівський "котигорошко" зізнається: це досягнення значно складніше за всі попередні.

"Саме тут найбільша сила тертя. По рейсах або по воді вона менша. Можна більшу вагу потягнути. А тут вага та, що є", – пояснив світовий рекордсмен Олег Тягнизуб.

У світі схожі трюки вже показували. Однак українець підкорив вагу на одну тонну більшу, ніж його попередники.

"Він без будь-яких пристосувань, лише за допомогою своїх сил зрушив з місця і протягнув цей автобус. А ще ми виміряли нахил поверхні – нуль градусів", – розповів представник "Книги рекордів України" Ігор Підчібій.

Відеозаписи події передадуть до "Книги рекордів Гіннеса". Там здобуток львів’янина мають офіційно зареєструвати.

Джерело: zaxid.net

Львів у новинах:

У Львові створили електронну мапу міських графіті

На День матері Ольга Фреймут народила сина

Львів’ян просять не гуляти у міських парках протягом тижня

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах