Львівський програміст запропонував свої послуги в обмін на їжу

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
16 травня 2016 15:46

Львівський програміст Богдан Прокопович вирішив провести соціальний експеримент. Він сів під церквою з табличкою "Пишу код за їжу" і переліком мов програмування.

-Реакція перехожих на такого "бідняка" була неоднозначною, - пише Богдан на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, більшість людей намагається уникати зорового контакту з жебраками, тому навіть не дивиться в їх бік. Коли Богдан дивився на мешканців, які проходили повз, ті відразу відводили погляд, побоюючись почуття власної провини і незручності.

Проте, знаходились і такі, які навіть підходили і спілкувалися з програмістом. Їх дивувало, що хлопець зі знаннями і можливостями програмування сидить і жебракує. А що здивувало самого Богдана – багато людей віком від 15 до 30 років навіть не знали, що таке код.

"Зараз абсолютно вся молодь користується комп’ютерами, смартфонами, ставлять собі програми і таке інше. Інформатику в школах викладають. І ще й Львів вважається ІТ-столицею України. Тим не менше більшість не чула слів типу "Javascript" і навіть не знає, що означає "писати код". – дивується хлопець.

Богдан каже, що за півтори години йому давали сумарно 150 гривень. Нескладними підрахунками, хлопець зробив висновок, що за місяць можна легко "зрубати" понад 10 тисяч гривень.

Львівський програміст запропонував свої послуги в обмін на їжу фотоЛьвівський програміст запропонував свої послуги в обмін на їжу фото 1

"І це я ще не дуже давив людям на жалість.В мене був подертий і брудний одяг, брудне лице, але не було поряд хворого собаки, дитини, чи відрізаної ноги. Якісь професійні жебраки, думаю, ще більше можуть заробити", - пише програміст.

Висновок напрошується сам собою – старанні жебраки можуть заробити за місяць більше, ніж пересічний громадянин.

Львів у новинах:

Інтерпол оголосив у розшук підозрюваних у викраденні Тараса Познякова 

У Львові шукають господаря загубленого той-тер'єра 

У Львові змінюється два автобусних маршрута 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах