Для львівських випускників продзвенів сьогодні останній дзвоник (відео)

фото: ЛМР

фото: ЛМР

Події
27 травня 2016 12:31

Сьогодні у Львові останній дзвоник продзвенів для 3 тисяч 716 одинадцятикласників. Ще 6 тисяч 155 учнів закінчили 9-й клас.

У школах відзначають закінчення навчального року і майже у всіх школах міста пролунав останній дзвоник. Міський голова Львова Андрій Садовий відвідав урочистості до свята останнього дзвоника в СЗШ № 3. Як уточнили в управлінні освіти Львівської міської ради, цьогоріч загальна кількість випускників у місті Львові: 9 класів – 6155; 11 класів - 3716.

"Сьогодні для маленьких радість, а для тих, хто закінчує школу, насправді, наступають дуже цікаві та відповідальні дні. Яким буде ваш завтрашній день, залежить від вас. Цей світ дуже мінливий, не передбачуваний, часто люди мають різні спокуси. Але я би хотів, щоб ви знали одну просту істину, що в цьому житті можна втратити все, єдине, що завжди залишиться з вами – це ваші знання. Це мудрість, яку ви здобуваєте впродовж свого життя. В мене у міській раді є багато вакансій, на які я шукаю людей до праці. Мене не цікавлять дипломи, назви навчальних закладів, мене цікавить освіченість і знання. Це важливо також знати батькам. Важливо просто мати хорошу освіту і самому цього хотіти. Сьогодні важливі знання. Тому бажаю вам це зрозуміти і використати цей час, який у вас є після закінчення школи, щоб мати хорошу освіту. Будете мати хорошу освіту – будете мати хорошу роботу, будете мати хорошу роботу – будете забезпечені, будете мати хорошу сім’ю, дітей, усе у вас в житті буде складатись. Бажаю багато добра, любові і великої Божої ласки", - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

З 2009 року школа працює за програмами поглибленого вивчення англійської мови з першого класу. За період з 2008 до 2016 рр. кількість дітей, що навчалася в СЗШ №3, збільшилася з 218 учнів, які навчалися в 11 класах, до 493 учнів у 18 класах. Навчальний процес забезпечують 63 працівники. У школі навчаються діти соціально-незахищених категорій, що добре адаптовані до навчання, а саме: 8 учнів – діти-інваліди; 6 учнів – діти учасників АТО; 5 учнів – діти із сімей-переселенців. 27 багатодітних родин виховують учнів навчального закладу.

Школа пропонує батьківській громаді цікавий спектр позакласної та позашкільної роботи. У навчальному закладі організовано гурткову роботу. А саме:

Шкільні гуртки:

       військово-патріотичний гурток;

        шаховий гурток;

        вокальний гурток;

       "умілі рученята";

Центр творчості дітей та юнацтва Галичини:

        театральна студія "Пегасики";

        студія прикладного мистецтва "Гердан";

        гурток журналістської майстерності;

        гурток радіотехнічного моделювання;

Інші:

        львівська федерація карате;

        танцювальна студія "Елефант";

        гурток бальних танців ГО "Флеш";

        шахова школа ФОП Іванчук;

       секція самооборони  ГО "Ліга реформ";

        академія традиційних самурайських бойових мистецтв "Айкібудзюцу".

СЗШ №3 цікава своєю проектною діяльністю: 

  спільний проект USAID та Національного банку України "Розвиток фінансового сектору" через навчальний курс "Фінансова грамотність" як одна із 13 пілотних шкіл України, 27 квітня 2012 року СЗШ №3 стала членом навчально-виробничого комплексу "Західбанкосвіта";  

  екологічний проект "Збереження біологічного різноманіття" (Гімназія ім. Кристофера Полхема, м. Візбі, СЗШ № 25 м. Києва);

  шведсько-український проект по запровадженню курсу "Уроки сталого розвитку", "Освіта для сталого розвитку" у 8,9 класах; "Моя щаслива планета" у 4-их класах (Партнерство із організацією "GLOBAL Action Plan" при підтримці уряду Королівства Швеції, ГО "Вчителі за демократію та партнерство");

  проект "Сезон FLL". В сезоні FLL “World Class” діти з понад 70-ти країн світу переосмислюють здобування знань та навичок у XXI столітті. Команди вчать дорослих нових методик, яких діти потребують для навчання;

  експеримент "Науково-методичні засади впровадження вітчизняної моделі медіаосвіти в навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів". Спецкурс "Медіакультура".

В 2006 р. за кошти бюджету розвитку м. Львова проведено капітальний ремонт даху СЗШ №3 на суму 238,470 тис. грн. В 2008 р. за кошти бюджету розвитку проведено заміну пічного опалення та збудовано нову дахову котельню на суму 1 058,509 тис. грн. В 2009-2010 рр. проведено реконструкцію покрівлі та заміну вікон на суму 925,780 тис. грн. В 2010 р. проведено заміну вікон на суму 30 тис. грн., а також реконструкцію коридорів, санвузлів та столярних виробів на суму 197,63 тис. грн. Протягом 2011-2012років проведено капремонт 3 санвузлів навчального закладу. В 2014 р. у зв’язку з необхідністю облаштування в СЗШ №3 окремої їдальні (до 2014 р. школярі закладу харчувалися в сусідній СЗШ №10) було проведено поточний ремонт приміщень 1 поверху на суму 10,194 тис. грн. В 2015 р. з метою облаштування пристосованого харчоблоку (поруч з їдальнею) було проведено поточний ремонт мереж водопостачання та водовідведення на суму 11,802 тис. грн. та придбано 2 електроводонагрівачі на суму 5,066 тис. грн. Окрім цього, в 2015р. з метою усунення несправностей в роботі котельні СЗШ №3 за кошти бюджету розвитку м. Львова придбано блок управління та 2 газові клапани на суму 17,4984 тис. грн.

 

Львів у новинах:

В соборі Юра у Львові виставлять чудотворну ікону 

Велопробіг у Львові очолить відомий співак 

Електронний квиток у Львові таки буде: витратять десять мільйонів євро 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах