На Грибовицькому сміттєзвалищі буде новий зсув – рятівники

Новина - Події - На Грибовицькому сміттєзвалищі буде новий зсув – рятівники

Новина - Події - На Грибовицькому сміттєзвалищі буде новий зсув – рятівники

Події
07 червня 2016 15:04

На Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова прогнозують новий зсув, розміри і обсяги якого в даний час точно визначити не можна, повідомив начальник Головного управління ДСНС у Львівській області Сергій Дмитровський.

"Зсув буде, тільки коли це станеться, я сказати не можу... Ми залучали вчених, але вони також поки не можуть дати відповідь", - сказав він журналістам у вівторок.

За словами Дмитровского, на звалищі утворилася тріщина довжиною близько 80 метрів і шириною до 2,5 метрів в окремих місцях. Крім того, верхівка сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 метра. У зв'язку з цим комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення призупинити пошуки зниклого еколога в зв'язку з великим ризиком для рятувальників і загрозою нового зсуву, інформує Інтерфакс

Крім того, в щілині триває пожежа невеликими вогнищами і в даний час пожежники не допускають збільшення площі горіння, але повністю погасити не можуть. "Ми не можемо ліквідувати пожежу в тому місці, де існує загроза обвалу. Тому наше завдання - не допустити, щоб вогонь розширював свою площу. Де можна ліквідувати загоряння, ми гасимо. Але є місця, де горить, зокрема, в тріщині, то туди ми людей не направляємо", - сказав Дмитровскій.

Він не зміг сказати, яка площа охоплена вогнем, оскільки на поверхні видно кілька невеликих вогнищ, в головний осередок знаходиться в глибині сміття.

За словами Дмитровского, вимірювання показали, що температура всередині тіла звалища доходить до 360 градусів за Цельсієм.

Львів у новинах:

Вночі на Львівщині горіло ще одне сміттєзвалище

Через ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львові припинили вивіз сміття

Садовий просить Президента оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах