За словами Садового вивіз сміття зі Львова блокують

Новина - Події - За словами Садового вивіз сміття зі Львова блокують

Новина - Події - За словами Садового вивіз сміття зі Львова блокують

Події
07 червня 2016 15:50

"З кожним днем ситуація з вивозом сміття зі Львова стає складнішою. Я була на сесії обласної ради і просила мерів міст про допомогу: щоб вони приймали у себе наше сміття. Якщо так не зробити, Львів може потонути у смітті і ситуація може бути надзвичайна", – заявила сьогодні на брифінгу заступниця голови комісії з надзвичайних ситуацій Львівської міськради Ірина Маруняк.

Нагадаємо, Грибовицьке сміттєзвалище, яке обслуговувало Львів, припинило роботу минулого понеділка, коли там трапився  обвал. Під горою сміття опинились троє рятувальників та, ймовірно, еколог ЛКП "Збиранка". Тіла рятувальників знайшли під завалом глибиною 7 метрів. Під завалом досі шукають тіло еколога.

Від тоді сміття з міста вивозять на інші полігони. За словами Ірини Маруняк, в області є понад 600 полігонів. Якщо одразу після трагедії львівське сміття возили на 30-40 полігонів, то зараз лише на 6-7. За словами Ірини Маруняк, причини – різні. Одні полігони перевантажені сміттям, інші – заблоковані громадськими діячами, які не пускають туди машини. Тому деякі сміттєвози годинами стоять у Львові завантажені сміттям і чекають дозволу на вивіз. За словами Маруняк, з кожною хвилиною ситуація стає критичнішою.

"Міські голови почали нам відмовляти у вивозі сміття на їхню територію. Для мене критичною була розмова з одним-другим міським головою, який говорить про дзвінки з районних державних адміністрацій з настійними рекомендаціями не приймати сміття з міста Львова. Якщо така ситуація є і держава стає осторонь, ми можемо опинитись у великій біді. Тому я звертаюсь до Президента та Премєр-міністра. Місто не має у підпорядкування екологічних служб, поліції і надзвичайників. Це все – державна гілка влади. Сьогодні ми прибираємо місто, але що буде завтра – невідомо. Як тільки ми приїздимо кудись зі сміттям, туди приїздять невідомі особи, підбурюють людей на блокування", – сказав під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами Ірини Маруняк, зараз над пошуком земельної ділянки під нове міське сміттєзвалище працює дві робочі групи. Вчора оглядали ділянку у Миколаївському районі, також розглядають ділянку на Яворівщині.

"Ділянка мусить бути на відстані 40-50 км від міста. Вона також повинна відповідати нормам для облаштування сміттєзвалища, мати поблизу інженерні мережі. Також розташування такого об’єкта треба буде узгоджувати з громадами, які живуть поруч. Тому найкращий варіант, щоб вона була дуже віддалена від населених пунктів", – прокоментувала Ірина Маруняк.

Нагадаємо, сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням про оголошення міста Львова та сіл Малехова і Грибович зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Джерело: gazeta.lviv.ua

Львів у новинах:

Вночі на Львівщині горіло ще одне сміттєзвалище

Через ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львові припинили вивіз сміття

Садовий просить Президента оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах