У Львівській міській раді масові бійки: хроніка подій

Новина - Події - У Львівській міській раді масові бійки: хроніка подій

Новина - Події - У Львівській міській раді масові бійки: хроніка подій

Події
09 червня 2016 11:29

У четвер, 9 червня, протестувальники захопили трибуну сесійної зали Львівської міськради.

У трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі активісти звинувачують мера.

Нагадаємо,  30 травня, на Грибовецькому сміттєзвалищі під час гасіння пожежі стався зсув сміття. Під завалами опинились декілька працівників Управління Державної Служби з Надзвичайних ситуацій у Львівській області. Згодом на сміттєзвалищі знайшли тіла трьох рятувальників. Ще один співробітник досі не знайдений.  

Невдовзі сталося друге загоряння Грибовицьке сміттєзвалище знову горить: хроніка подій

Відеозвернення Садового: Львів опинився у найбільш кризовій ситуації за останнє десятиліття

Міський голова Андрій Садовий не з’явився на сесію, на якій мали вирішувати проблеми Грибовицького сміттєзвалища.

До протестувальників, які зібралися біля входу до Ратуші, вийшов в.о. начальника управління "Секретаріат ради" Юрій Лукашевський, який порадив присутнім дивитися трансляцію сесії онлайн. Проте УНА-УНСО, ГО "Сокіл" та інші праві організації прорвалися через кордон правоохоронців та увійшли до сесійної зали.

У сесійній залі протестувальники захопили трибуну, де сталася штовханина.

Крім того, протестувальники стверджують, що правоохоронці, які охороняють вхід до Ратуші, застосували до них силу та сльозогінний газ.

Відтак Анатолій Забарило оголосив засідання закритим. Після того, як Забарило вийшов з Ратуші, у нього кинули яйце. 

Поліція почала розслідувати сутички у Львівській міськраді

Поліція почала розслідувати інцидент у приміщенні Львівської міської ради. Про це розповіла речник ГУ НП у Львівській області Світлана Добровольська. За її словами розслідування ведеться по ст. 296 (хуліганство).


Садовий розповів, хто організував заворушення в центрі Львова


 

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що заворушення біля Львівської міської ради 9 червня влаштували депутати та активісти ВО "Свобода", повідомляє сайт "24".

Очільник міста твердить, що дізнався про підготовку до зриву сесії міськради напередодні ввечері й звернувся з відповідними листами до правоохоронних органів з проханням запобігти прилиттю крові. Садовий назвав події на центральній площі міста беспрецедентними й запевнив, що подібного у місті раніше не траплялося. Він подякував бійцям Нацгвардії за те, що внаслідок сутичок ніхто не постраждав.

"Я розумію, що "свободівці" вже 5 років хочуть моєї відставки, вони програли вибори і приступили до силових методів", - відкрито заявив мер. У ініціаторів заворушень нічого не вийде, переконаний Садовий. Він впевнений, що громада міста має мудрість й розбереться, хто винен у розбраті.


Соцмережі: за штурм Львівської міськради пропонували по 200 гривень


Львів'яни та туристи поділилися своїми думками про те, що відбувається

За штурмом будівлі Ратуші та бійкою між активістами і силовиками здалеку спостерігали туристи і львів'яни, які прогулювалися  центром міста. Очевидці події були, м'яко кажучи, в шоці від побаченого.

У Львівській міській раді масові бійки: хроніка подій фото

- У мене просто немає слів, і таке відбувається в центрі туристичної столиці України, - заявила гостя з Києва Ангеліна. - Я не знаю, що вимагають мітингувальники, але пора вже припиняти махати кулаками й навчитися висловлюватися словами.

В курсі подій львів'яни. Проте, більшість жителів Львова все ж підтримують свого мера. Відразу після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, де під завалами сміття загинуло троє пожежників і пропав один еколог, рейтинг Садового різко впав. Але після відвертого цькування мера в місцевих ЗМІ ситуація трохи змінилася.

- Садового вже звинувачують у всіх бідах Львова, аж до того, що це він підпалив смітник, - обурюється львів'янка Софія. - По всій видимості, його хочуть просто "злити". Але люди не дурні, все розуміють, що не один Садовий винен в Грибовицькій трагедії.

А користувачі соцмереж вже повідомили, що за участь в штурмі Ратуші можна було отримати 200 грн. І бажаючих заробити грошики виявилося з лишком.

Як би там не було, в центрі Львова обстановка неспокійна. Біля мерії чергують силовики. Також там знаходяться і активісти.


Під час сутичок в центрі Львова постраждали люди


9 червня, у Львові на площі Ринок відбулись сутички між активістами, які протестують проти бездіяльності мера, та Національною гвардією. Як повідомила Tvoemisto.tv речник ГУ Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська, у результаті сутички постраждали два представники Нацгвардії.

"Два представники Нацгвардії отримали тілесні ушкодження. Звернень про пошкодження від громадян наразі до поліції не надходило", – прокоментувала Світлана Добровольська.

Як повідомив керівник прес-служби Західного територіального управління Нацгвардії України, підполковник Олег Тіхов, газ під час сутичок у Львівській міській раді проти нацгвардійців застосували представники УНА-УНСО, які проривались до сесійної зали.

"Під час сутички кілька бійців Нацгвардії отримали легкі тілесні ушкодження", – заявив керівник прес-служби Західного територіального управління Нацгвардії України, підполковник Олег Тіхов.

Наразі на площі Ринок сутички вже завершились. За фактом сутичок у Львівській міськраді поліція відкрила кримінальне провадження. Відкрито провадження за ч.3 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Крім того, через сутички у Львівській міськраді до медиків за допомогою звернулось двоє осіб, повідомляє Зік. За словами медиків "швидкої", які чергували у Львівській міськраді, до них звернулися люди із розбитим носом та ушкодженим плечем.


Активісти  вимагають відставки Садового

Після протистоянь під стінами та у холі Львівської Ратуші мітингувальники-активісти таки "прорвали" блокаду із спецпризначенців. 

Наразі депутати повернулися у залу засідань, куди прийшла і частина мітингувальників. Їм пообіцяли надати слово: кожному, хто бажає. Наразі активісти вимагають відставки Садового і скандують: "Садового у відставку!". Також просять депутатів проголосувати за висловлення недовіри.


В Ратуші - масова бійка 


Під стінами Львівської міської ради і в залі засідань Ратуші відбуваються масові сутички. 

Зараз до Ратуші не впускають абсолютного нікого. Силовики протистоять активістам, які намагаються прорватись всередину. Також відомо, що правоохоронці кидають димові шашки.

Читайте також На вулицях Львова військова техніка (фоторепортаж)

У Львівській міській раді масові бійки: хроніка подій фото 1

Під стінами збирається все більше мітингувальників з різних організацій.

7

Також у залі засідань почалась бійка з депутатами. Їх просять спуститись туди, де силовики протистоять активістам.


На вулицях військова техніка


У Львівській міській раді масові бійки: хроніка подій фото 2

У Львівській міській раді масові бійки: хроніка подій фото 3

Джерело: zaxid.netЛьвівський портал

Львів у новинах:

Львівську міськраду оточили силовики у повній амуніції

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах