1000 звернень на добу: львів’яни стали набагато частіше викликати поліцію

Новина - Події - 1000 звернень на добу: львів’яни стали набагато частіше викликати поліцію

Новина - Події - 1000 звернень на добу: львів’яни стали набагато частіше викликати поліцію

Події
13 червня 2016 17:39

Минулоріч за п’ять місяців у Львові було скоєно 4 246 крадіжок, натомість за п’ять місяців цього року - 5 113. Практично їх кількість збільшилась на 20%. Про це повідомив начальник управління інформаційного забезпечення та оперативного реагування ГУ НП у Львівській області Юрій Гладун під час дискусії "Безпека у місті. Як змінила Львів нова поліція", яка відбулась у п’ятницю, 10 червня.

"Якщо аналізувати статистику розкриття крадіжок, то минулоріч було розкрито 572, цьогоріч - 744. Тобто йде тенденція до покращення виявлення тих осіб, які скоїли такий злочин", - зазначив Юрій Гладун

За словами Світлани Гірняк, командира 1-го батальйону патрульної поліції м. Львова, збільшилась кількість не крадіжок, а зафіксованих фактів про їх скоєння.

"Є велика довіра до патрульної поліції. Дійсно маємо багато викликів. До нас звертаються люди  з будь-яких питань, зокрема, є виклики від громадян похилого віку, яким немає з ким поговорити. З ними спілкуються, радять, за потреби викликають швидку. Звернень маємо надзвичайно багато", - пояснила Світлана Гірняк.

Вона додала, що нині є велика довіра до поліції, багато, хто каже, що раніше не викликали б поліцію, натомість зараз звертаються. Наприклад, якщо аналізувати основну частину міста – Галицький район, у нас через лінію "102" надійшло 33 тисячі 847 викликів – це найбільший показник серед всіх районів. "У нас є проблема з кількістю патрульних, ми чекаємо добору, який розпочнеться з Києва. Максимально намагаємося залучати піші патрулі".

"Щодо кількості звернень, то я абсолютно погоджуюсь – до нас зараз приходить близько 1000 звернень на добу на лінії "102". Навіть по тому ж Галицькому райвідділу пам'ятаю часи, коли за рік ми фіксували 6 тисяч звернень. Зараз тільки за 5 місяців маємо 16, 5 тисяч. Активність громадян є дуже високою, що свідчить про їх довіру", - зазначив Юрій Гладун.

Також, як наголосила Світлана Гірняк, компетенція патрульної поліції завершується рівно на місці - виявили факт, відпрацювали спільно з іншими інші патрулями. "Якщо нікого не виявлено, заявника чи потерпілого доставляємо до відділу поліції для написання заяви і решта повноважень передаються слідчо-оперативній групі", - пояснила вона.

Джерело:  Tvoemisto.tv

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах