Львів'яни загрожують зірвати концерт Дорна

Новина - Події - Львів'яни загрожують зірвати концерт Дорна

Новина - Події - Львів'яни загрожують зірвати концерт Дорна

Події
17 червня 2016 12:22

Львівські фанати українського співака Івана Дорна вже давно розібрали квитки на його виступ, запланований на сьогодні, розмели навіть найдорожчі контрамарки за 800 грн. На "Арену Львів" Іван Дорн приїде в рамках свого масштабного турне "Randorn". Організатори заходу вже пообіцяли море музики, драйву та сюрпризів.

"Сюрприз", але малоприємний, готують і львівські активісти. Радикали з кількох ультраправих організацій пригрозили зірвати концерт. Досвід в таких справах у них є - блокували і виступ Світлани Лободи в Івано-Франківську, і концерт Макса Барського у Львові. А гурт SunSay і зовсім скасував свою поїздку до західної столиці після таких загроз - від гріха подалі.

Активісти заздалегідь звернулися до керівництва "Арени Львів" з листом, в якому нібито прописали імена українських виконавців, які виступають на території Росії. Прізвища артистів, які потрапили в немилість, не озвучують, то стверджують, що в списку є і Дорн.

- Дії цих артистів є антидержавними і їх концерту у Львові неприпустимий, - заявив "КП" в Україні" один з активістів, який побажав залишитися інкогніто.

До того ж, радикали нагадують, що раніше міськрада прийняла постанову про заборону виступів артистів, які гастролюють на території РФ, в анексованому Криму та окупованих районах Донецької і Луганської областей при фактичній російсько-українській війні. При тому, Іван Дорн успішно виступає в Росії.

Але, як видно, і серед львівських активістів є шанувальники творчості Дорна - співакові ще дали шанс нормально провести концерт. Виступ відбудеться, якщо він доведе свою проукраїнську позицію. Як саме - активісти ще не придумали. Однак планують зв'язатися зі співаком по телефону, для серйозної розмови.

Стрибати по російській сцені в майці з тризубом - не показник патріотизму, - впевнені львівські радикали. - І доказів того, що Дорн допомагає нашій армії, немає, це фейк. Тому готуємося "працювати" на його концерті на "Арені Львів".

На жаль, "КП" в Україні" не вдалося дізнатися думку іншого боку - команди співака. Телефон його концертного директора не відповідав.


Міськрада: "Творчість Дорна не підпадає під заборону"


У мерії одноголосно вирішили дозволити Івану Дорну виступити на "Арені Львів".

- Ми прийшли до висновку, що творчість Івана Дорна не підпадає під заборону в рамках постанови міськради, що забороняє концерти представників українського та іноземного шоу-бізнесу, які підтримують російську агресію, - повідомила депутат Львівської міськради Юлія Хомчин. - Виступ співака має відбутися.

Багато львів'ян згодні з таким рішенням депутатів, і просять дозволити людям самим вирішувати концерти яких виконавців відвідувати. До того ж, нагадують, що в ЗМІ неодноразово згадувалося ім'я Дорна, як співака, який активно допомагає воїнам АТО і української армії.

Львів у новинах:

Дізнайся: в яких озерах Львівщини дозволено купатися

Львів’янину на замітку: в які країни можна поїхати без візи у 2016 році

У Львові в ДТП постраждали семеро людей

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах