У центрі Львова реставрували унікальну старовинну будівлю (фото)

Новина - Події - У центрі Львова реставрували унікальну старовинну будівлю (фото)

Новина - Події - У центрі Львова реставрували унікальну старовинну будівлю (фото)

Події
23 червня 2016 13:32

У Львові відреставрували усі балкони Першої міської комунальної поліклініки, що знаходиться за адресою вул. Руська, 20. Колись це був будинок страхового товариства "Дністер". Реставраційні роботи проводили німецьке співтовариство GIZ спільно з львівською міською радою.

фото: прес-служба ЛМР

Як повідомили у прес-службі міськради, до реставрації балкони сецесійної будівлі початку ХХ ст. перебували в поганому стані. Найбільш пошкодженими елементами у всіх 4-х балконах виявились балконні консолі та стовпці. Під час проведення демонтажу стовпці огородження розсипались на окремі шматки, і у зв’язку з цим було прийнято рішення, їх не реставрувати, а зняти силіконову форму з оригіналів та в майстерні відлити нові суцільні елементи.

У центрі Львова реставрували унікальну старовинну будівлю (фото) фото

Спеціальними реставраційними сумішами на кожному балконі відновили балконну плиту, після чого з відповідним ухилом для відведення води залили стяжку, двічі покрили поверхню гідроізоляцією і насамкінець проклали керамічну морозостійку плитку. Щоб захистити кант плити від опадів, було змонтовано металеві крапельники з цинкової бляхи.

У центрі Львова реставрували унікальну старовинну будівлю (фото) фото 1

На балконах другого  поверху реставратори відновили також металеві огорожі. Для початку ковалі робили картограми втрат, відповідно до яких визначали, які деталі можна реставрувати, а які потрібно виготовити заново. Після цього всі збережені елементи очистили методом піскоструйки (спеціальним пристроєм під тиском подається пісок), поґрунтували та покрили сірою матовою фарбою.

У центрі Львова реставрували унікальну старовинну будівлю (фото) фото 2

Колір обирався комплексно, один для всіх металевих об’єктів – вхідних брам, решіток та балконних огороджень. В результаті, всі об’єкти покрили силікатною фарбою, колір якої максимально наближений до теперішнього кольору фасаду. Завдяки цьому відреставровані балкони не створюють великого контрасту.

У центрі Львова реставрували унікальну старовинну будівлю (фото) фото 3

Читайте ще новини Львова:

У Львові МРЕВ працюватимуть за зміненим графіком 

Сьогодні без води буде один з районів Львова 

Львівським сміттям зацікавилися китайці 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах