У Львові для соцопитування мешканців влада створила мобільний додаток

фото з сайту zaxid.net

фото з сайту zaxid.net

Події
29 червня 2016 17:35

КП "Інститут міста" створив мобільний додаток Lviv City Dialog, який дозволяє Львівській міській раді оперативно проводити міні-опитуватння мешканців про їхнє ставлення до подій чи змін у місті, розповіла ZAXID.NET аналітик КП "Інститут міста" Олена Гунько.

Вона пояснила, що у додатку користувачам пропонують читати новини Львівської міської ради. Здебільшого це повідомлення про відключення світла, перекриття вулиць та прориви на водогоні або ж ДТП. 

Коли мерії потрібно зробити якесь опитування, користувачам надсилатимуть короткі push-повідомлення. Зайшовши в додаток, вони зможуть відповісти на питання. 

"Таким чином ми матимемо із мешканцями зворотній зв’язок. Математична репрезентативність наразі менш важлива. Міськраді важливіше мати діалог із мешканцями", - наголосила Олена Гунько.

Офіційний запуск мобільної аплікації відбувся 8 червня. За двадцять днів його встановили на свій смартфон 880 львів’ян.

За цей час "Інститут міста" також провів одне опитування щодо проведення Євробачення-2017. 80% опитаних відповіли, що хочуть, аби пісенний конкурс проходив у Львові.

Під час встановлення додатку користувачам потрібно авторизуватись. Для реєстрації не потрібно вводити персональних даних, лише відповісти на питання про вік, стать, адміністративний та мікрорайони  проживання.

За допомогою цих питань-фільтрів соціологи "Інститут міста" зможуть визначити із якою групою населення працюють. Крім цього, фільтри допоможуть якомога краще відбирати респондентів для опитування.

"До прикладу, ми надсилаємо людям тільки ті новини і питання, які їм будуть цікаві. Якщо інформація стосується мешканців Сихівського району, то жителям Галицького району ми її вже не надсилатимемо", - пояснила Олена Гунько.

Додаток можна встановити  для смартфонів та планшетів на базі Android та iOS.

Читайте ще новини Львова:

Міжнародна дорога Via Carpatia проходитиме через Львів та Київ (візуалізація) 

Потяг Львів – Вроцлав змінює схему руху 

Яким буде громадський простір на площі Вишиваного у Львові (візуалізація) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах