У Львові під заставу випустили нелюда, який роками мордував свою доньку (відео)

фото з сайту dniprograd.org

фото з сайту dniprograd.org

Події
06 липня 2016 16:03

У Львові з-під варти відпустили раніше затриманого батька, який десять років знущався із рідної доньки. Чоловік бив, мордував голодом та розбещував дівчинку. Родичі дитини зверталися у всі відповідні установи, однак безрезультатно, повідомляє телеканал ZIK.

Нагадаємо,Затримали батька, який знущався над 12-літньою дочкою

Зараз 12-річна Поліна розповідає про свої справжні дитячі мрії: стати моделлю та побачити племінників. А ще донедавна в дівчинки було єдине бажання – втекти із батьківського полону. Протягом десяти років чоловік-тиран сам "виховував" дитину – у муках і голоді. Та врешті їй вдалося вирватись.

"Він мені казав, що не відпустить, тягав за волосся, кричав, що мене повісить. Але я викрутилась і втекла", – пригадує Поліна.

Увесь час дівчинка пробачала знущання тата. Про це розповідала лише старшій сестрі Елеонорі, яка живе поруч. Жінка переповідає: окрім того, що батько по-звірячому бив рідну дитину, він ще й розбещував її.

"Вона розповідала, як відбувається його статевий акт кожен раз з іншою жінкою. Це були і психічно хворі, і алкоголічки, і "зечки", які сиділи за вбивство. Він з ними вступав в статеві акти на її очах, примушував робити такі речі, що волосся дибки стає. Поліна мені в подробицях розказала, як це все відбувалося", – каже Елеонора.

Старша сестра із власного досвіду знає, як жити з батьком-деспотом, адже свого часу сама із синцями втікала з дому.

"Це маленька дитина, вона не знала, що буває по-іншому, думала, що то норма, коли її б‘ють та морять голодом, коли ображають", – зазначає Елеонора.

Від чоловіка одна за одною втекли дві його дружини. Мама Поліни разом із Елеонорою марно роками намагалися забрати дитину від чоловіка. Ані в поліції, ані в органах опіки їм не допомогли, а факти знущань не підтверджувалися. Жінки підозрюють, що тут спрацьовували впливові зв‘язки тирана.

"У 2006 році Галицький суд віддав мені опіку над дитиною, але виконавча служба не реалізувала рішення суду. Потім він подав апеляцію і виграв", – розповідає мати Проліни Світлана Шендер.

Тепер ж у соцслужбі переконують, що про сім‘ю дізнались лише нещодавно – у березні, коли дитина втекла і прийшла у поліцію писати заяву на батька. Однак правоохоронці відкрили кримінальне провадження ще у листопаді минулого року, коли про знущання з дитини повідомив анонім.

"Йому інкримінують розбещення неповнолітньої, побої та мордування, неналежне виконання батьківських обов‘зків. Та чоловік заперечує усі факти, відмовляється давати будь-які покази", – прокоментувала старший слідчий Галицького відділу поліції м. Львова Наталія Лапчук.

Тепер затриманого чоловіка суд відпустив під заставу.

Тим часом зараз Поліна перебуває у дитячому притулку. Вона вже спілкується з ровесниками, перестала вживати лайку в розмові та почала їсти.

"Дитина не знала, що таке риба, що таке м‘ясо. Вона на це все дивилася як на щось нове", – наголошує психолог притулку для дітей Анна Гук.

Подальшу долі дівчинки має вирішити суд. Так само, як і долю її мучителя. 

Читайте ще новини Львова:

На львівській митниці взяли на гарячому групу хабарників

У Львові знову масове отруєння людей

У Львові на випускному вечорі згвалтували студентку коледжу

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах