Дізнайся: які професії найпопулярніші серед львівських абітурієнтів

фото з сайту ua.112.ua

фото з сайту ua.112.ua

Події
15 липня 2016 13:16

Представники приймальних комісії ЛНУ ім. І. Франка, НУ "Львівська політехніка" та Національного лісотехнічного університету України розповіли під час прес-конференції про те, які факультети станом на нині найпопулярніші серед абітурієнтів, передає  Львівський портал.

Як розповів відповідальний секретар приймальної комісії ЛНУ ім. І.Франка Андрій Гукалюк, це міжнародні відносини, факультети, які пов’язані з комп’ютерними технологіями, економічний та юридичний спеціальності.

Своєю чергою відповідальний секретар приймальної комісії НУ "Львівська політехніка" Роман Шуляр зазначив, що і у їхньому виші тенденції не змінюються:"Все, які і у попередні роки, – економічна галузь, право, соціальні та гуманітарні науки, міжнародні відносини, архітектура, комп’ютерні спеціальності".

"Перелік спеціальностей змінився, а вступники до цього, чесно кажучи, були не дуже готові, запізно поцікавилися…І ці нові, які  були об’єднані або відкололися від старих напрямів, чомусь не в фурорі", – додав він.

За словами Романа Шуляра, серед таких спеціальностей – науки про землю. "Ніхто про неї не знає, але насправді це частина науки, яка відбрунькувалася від геодезії", – пояснив він.

Водночас як зазначив заступник відповідального секретаря приймальної комісії Національного лісотехнічного університету України Ярослав Мацишин, у них популярні спеціальності також стандартні: комп’ютерні науки, лісове господарство, архітектура та дизайн, деревообробка, автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології.

Читайте ще новини Львова:

У Львові школярі платитимуть за проїзд в маршрутках

Діти-мауглі зі Львова стрімко освоюють ази нормального життя (відео)

Як курсуватиме транспорт під час "Ночі у Львові"

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах