Будь здоров: де у Львові можна безкоштовно обстежитись на гепатит С

фото з сайту molbuk.ua

фото з сайту molbuk.ua

Події
26 липня 2016 11:05

28 липня біля пам’ятника Т.Г. Шевченку (просп. Свободи) відбудеться Всеукраїнська адвокаційна кампанія "Гепатит С: вимагаємо ефективного лікування!". У межах акції відбудеться прес-брифінг, безоплатне тестування за допомогою експрес-тестів, консультування лікаря та розповсюдження інформаційних матеріалів та спеціальних бланків для діагностики,  інформують у прес-службі міськради

Зокрема, об 13:00 год. відбудеться прес-конференція за участю представників обласного і міського управлінь охорони здоров’я.

З 12:00 до 17:00 год. у мобільній амбулаторії БФ "Салюс" (Іveco АА 5396 ОР) триватиме безоплатне тестування за допомогою експрес-тестів. Також передбачене консультування лікаря щодо діагностики та лікування гепатиту С та розповсюдження інформаційних матеріалів та спеціальних бланків для діагностики.

Організаторами акції є ВГО "Фундація медичного права та біоетики України", Альянс громадського здоров’я, ЛОБФ "Медицина і право" спільно з Управлінням охорони здоров’я Львівської міської ради, Департаментом охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, БФ "САЛЮС", Комісією з питань охорони здоров’я Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації з метою донесення до органів влади і ЗМІ нагальної проблеми щодо необхідності виділення бюджетних коштів на лікування вірусного гепатиту С (ВГС).

У кампанії візьмуть участь представники неурядових організацій, а також представники органів влади.

Акцію "Гепатит С: гра на виживання" проводять, аби пояснити нагальну проблему щодо необхідності виділення бюджетних коштів на лікування вірусного гепатиту С. Бо, як зазначають організатори, лише 10% хворих, які потребують термінового лікування, можуть отримати його за державні кошти (станом на жовтень 2015 р. у Львівській області на диспансерному спостереженні з діагнозом "Хронічний вірусний гепатит "С" перебувало 1146 пацієнтів, з них потребувало лікування 560 хворих). Тому важливо, аби лікування було ефективним: 1) щодо лікарських засобів (схеми без софосбувіру менш ефективні та в кілька разів дорожчі); 2) щодо кількісних показників (не більше 3 тисяч курсів лікування на рік з державного та місцевих бюджетів не створюють необхідного впливу на епідемію); 3) щодо усіх верств населення, включно з уразливими верствами (подекуди доступ до лікування уразливих верств через стигматизацію обмежений, а вони мають вагомий вплив на епідемію).

Читайте ще новини Львова:

Де у Львові можуть безкоштовно поплавати діти

Батькам на замітку: коли у Львові розпочнеться онлайн реєстрація в дитсадки

"ПростоПес - найкращий друг": львів’ян запрошують на виставку безпородних собак

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах