У Львові з'явилась перша школа з вивчення східних мов і бойових мистецтв

фото з сайту pivdennij.com

фото з сайту pivdennij.com

Події
28 липня 2016 16:01

Школа №35 із російською мовою викладання, що на вул. Шухевича,2, змінює тип і назву навчального закладу. З вересня 2016 року всі учні вивчатимуть тут японську, китайську та турецьку мови, діти з першого класу також займатимуться бойовими мистецтвами - карате та джіу-джитсу, розповів ZAXID.NET  директор школи Олександр Козловський.

"Ідея оновити навчальну програму виникла ще кілька років тому, але під час Майдану втілювати ці зміни було неактуально. На початку цього року зі мною сконтактувався депутат Верховної Ради Олег Березюк, ми підготували проект для Львівської міськради. У травні міськрада прийняла рішення про зміни типу і назви школи №35 на Школу східних мов. Це перша школа такого типу в Україні", - розповів Олександр Козловських.

За словами директора, зараз у школі оновлюється викладацький склад, а уже з вересня діти вивчатимуть нові предмети. Зокрема з початкової школи діти вивчатимуть англійську та японську мови, з п’ятого класу буде вивчатися турецька. З часом до цього списку додасться також китайська та польська мови.

У Львові з'явилась перша школа з вивчення східних мов і бойових мистецтв фото

СЗШ №35 на вул. Шухевича, 2. Фото: Google maps

З першого класу діти займатимуться карате та джіу-джитсу, а з п’ятого класу також айкідо йосікан. У початкових класах діти тренуватимуться чотири рази на тиждень, а з п’ятого класу такі заняття відбуватимуться щодня.

"Відповідно до експериментальної концепції школи, програма уроків з фізичного виховання включатиме східні єдиноборства, що сприятиме фізичному розвитку дітей", - додав директор.

Директор зазначив, що особливих вимог до школярів немає. Важливо, щоб дитина була здоровою та змогла витримати фізичне навантаження. Усі охочі можуть подати документи на зарахування до 21 серпня.

Навчання у колишній школі №35 раніше здійснювалося російською мовою, відтепер, за словами директора, навчання відбуватиметься українською. "Усі діти, яких буде зараховано до першого класу, навчатимуться українською мовою. Однак, якщо буде потреба та бажання батьків, то ми дозволимо старшокласникам, які до цього часу навчалися російською, закінчити школу тією мовою, якою їм буде зручно", - коментує Олександр Козловський.

Однак, за словами директора, вивчення східних мов та бойових мистецтв буде обов’язковим для усіх учнів, тобто відмовитися від цих предметів школярі не зможуть. Уже з першого вересня школа розпочне заняття за новою програмою, цей експеримент триватиме 12 років. Олександр Козловський зазначив, що якщо показники школи будуть позитивні, то згодом таке навчання запровадять на постійній основі.

Читайте ще новини Львова:

У Львові рятують підлітка, що потрапив у ДТП: потрібна допомога

Перепустки на в’їзд у центр Львова: що нового та як отримати

Львівський силач протягнув зубами чотири вагони з дітьми (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах