Сьогодні львівські гірники перекриють міжнародну трасу до Польщі

фото з сайту 24tv.ua

фото з сайту 24tv.ua

Події
29 липня 2016 09:36

Сьогодні, 29 липня, у Львівській області відбудеться акція протесту із перекриття руху транспорту на міжнародній трасі "Львів – Рава-Руська". Про це повідомив заступник голови Ради голів Незалежної профспілки гірників України Віктор Оренчук.

"Протягом тривалого часу у вугільній галузі України зберігається дуже складна ситуація. Стратегія керівництва держави спрямовується не на розвиток , а на згортання вугільної галузі України, про що свідчить мінімізація бюджетних витрат на її утримання. Пропозиції Уряду України по реформуванню вугільної галузі протягом 2015 – 2020 років зводиться лише до закриття шахт, підпорядкованих безпосередньо державі", – йдеться у повідомленні.

Поза увагою керівництва держави залишилася акція протесту шахтарів України, що відбулася в м. Києві 20 липня 2016 року, на якій були висвітлені проблеми вугільної промисловості, а саме: своєчасна виплата заробітної плати та погашення боргу по зарплаті травень-червень 2016 року.

"Окрім цього, протягом багатьох місяців шахтарі з професійними захворюваннями та травмами на виробництві не отримують гарантовані державою соціальні виплати, пов’язані з втратою здоров’я на виробництві, а медичне обслуговування та встановлення проф. захворювань у шахтарів Львівської обл. значно ускладнене через незаконні накази Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА", – йдеться у повідомленні.

Враховуючи вищевикладене, Рада голів Незалежної профспілки гірників України постановила членським організаціям НПГУ 29 липня 2016 року провести акцію протесту з  9.00 до 24.00год  у вигляді руху по пішохідних переходах на дорозі міжнародного значення  Львів – Рава-Руська ( в с. Воля Висоцька).

Читайте ще новини Львова:

Львів'янина, який захищав дівчину, побив хуліган із сокирою

У Львові готуються до маршу за легалізацію коноплі: як реагує місто

Перепустки на в’їзд у центр Львова: що нового та як отримати

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах