Під варту взяли ще одного керівника Грибовицького сміттєзвалища

Фото взято з сайту www.ampravda.ru

Фото взято з сайту www.ampravda.ru

Події
16 серпня 2016 17:07

Сьогодні, 16 серпня, Галицький районний суд міста Львова постановив взяти під варту екс-заступника директора комунального підприємства "Збиранка" Бориса Плашенка. Йому так само, як і колишньому директору підприємства Богдану Горбалю, присуджено 2 місяці у слідчому ізоляторі із правом внесення застави у 110 240 гривень.

Адвокат підозрюваного заявив, що вони подаватимуть апеляцію на рішення суду, а також обов’язково внесуть заставу.

Сам Борис Плашенко заявив, що не вважає себе винним у трагедії, яка сталася на Грибовицькому сміттєзвалищі.

"Я з 2006 року обіймав посаду заступника директора комунального підприємства "Збиранка", вважаю, що свої обов’язки виконував належно. Звинувачення слідчі мотивують тим, що на сміттєзвалищі нібито не проводилося належним чином перешарування твердих побутових відходів землею. Але це не так. Ми постійно пересипали сміття, у Львові ведуться різні будівництва, ремонтують дороги, тож непотрібну землю вивозять у Грибовичі і ми нею пересипаємо відходи. Насправді на полігон висипали дуже багато землі, і звинувачення, що ми не забезпечували перешарування, є безпідставні", – зазначив Борис Плашенко.

Додамо, що Плашенку інкримінують неналежне виконання своїх обов’язків, що призвело до трагічних наслідків, прокуратура вимагає покарання – позбавлення волі на 10 років.

Нагадаємо, екс-директора комунального підприємства "Збиранка", його заступника та начальника полігону обвинувачують у порушеннях на Грибовицькому сміттєзвалищі, що призвели до смерті трьох рятувальників та еколога.

Суд уже взяв під варту колишнього директора комунального підприємства "Збиранка" Богдана Горбаля. А третій підозрюваний – начальник полігону – перебуває зараз у лікувальному закладі, тому йому запобіжний захід не обиратимуть.

Джерело: Захід

Читайте ще новини Львова: 

Водіям на замітку: завтра одну з вулиць у Львові перекриють

У центрі Львова почали капітальний ремонт однієї з вулиць

Львів'янину на замітку: графік підвищення тарифів на електроенергію

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах