На львівський книжковий форум приїде принц Уганди

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
19 серпня 2016 17:22

15-18 вересня відбудеться 23-й Форум видавців у Львові. На  Львівському книжковому ярмарку будуть представлені новинки сучасної літератури, захід відвідають всесвітньовідомі письменники та  знаменитості.

З 1994 року на заході України проходить найбільший український книжковий ярмарок та один з наймасовіших  в Східній Європі. Міжнародний Форум видавців позиціонує себе не тільки як книжкова подія, а ще й як загальнокультурна.

- Це місце для обговорення важливих суспільних проблем, – зазначають організатори на офіційному сайті Форуму.

Серед спеціально запрошених гостей - Фредерік Беґбедер (Франція), один із найпопулярніших сучасних письменників Франції, журналіст, засновник відомих журналів NRV, GENEREUX, DELUXE, веде колонку в виданні Le Figaro Magazine з 2010 року. Також приїдуть Ерлінґ Кіттелсен (Норвегія) - сучасний письменник, який експериментує з художньою формою, звертається до багатьох давніх культур у своїй творчості, наприклад, Скандинавії; Томас Венцлова (Литва) - письменник, літературознавець, дисидент, один із засновників Литовської Гельсінської групи; Карл-Маркус Ґаус (Австрія) - відомий австрійський письменник у жанрі художнього репортажу, есеїст, редактор; Ілля Камінський (США) - поет, номінант на Нобелівську премію з літератури; Срджан Срдич (Сербія) - один із найвідоміших письменників молодшої генерації сучасної сербської літератури, та інші.

Вперше за 50 років відбудеться спільний виступ Нью-Йоркської Групи Поетів в Україні. До Львова приїдуть відомі журналісти, письменники, експерти, перформери. Організатори запросили навіть Аль Аґамі (Уганда-Данія) - поет, репер, перформер, а окрім цього, принц Уганди у вигнанні.

Також, на Форумі відсвяткують ювілеї та річниці смерті Шекспіра, 180 років з дня народження Леопольда фон Захера-Мазоха, а також 100-ті роковини смерті Івана Франка.

Джерело: press-centr.com

Читайте ще новини Львова:

В центрі Львова влаштовують книжковий ярмарок

До Львова приїде відомий письменник Фредерік Бегбедер

Сьогодні стартував продаж квитків на Форум видавців у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах