Магазин "Рошен" зняв прикраси з дерев на площі Галицькій

Новина - Події - Магазин "Рошен" зняв прикраси з дерев на площі Галицькій

Новина - Події - Магазин "Рошен" зняв прикраси з дерев на площі Галицькій

Події
23 серпня 2016 12:07

Магазин "Roshen" виконав вимогу Львівської мерії та зняв прикраси, які шкодили деревам, на площі Галицькій. Прикраси залишилися лише на одному з чотирьох дерев, однак, як пояснив ZAXID.NET начальник управління екології Львівської міськради Андрій Галушка, ця липа є сухою і уже восени на її місці "Roshen" зголосився висадити нове дерево.

"До нас приходив представник компанії "Roshen". Ми, посилаючися на правила утримання залених насаджень у населених пунктах, пояснили, що такі прикраси шкодять деревам. 19 серпня з кори здорових дерев були зняті усі прикраси. Декорації залишили лише на одному дереві – сухій липі", - каже Андрій Галушка.

"На площі, що перед магазином "Roshen" дерева стали частиною маркетингу та місцем для фотосесій, але попри культурну та естетичну складову спостерігаємо паралельно загибель дерев через прикраси якими "обмотані" стовбури та гілки дерев (тканина, під якою є ще шар целофану чи скловати).  Також, на додачу, щільний асфальт навколо дерев, який перешкоджає нормальній аерації грунтової зони та розвитку кореневої системи. Небезпека обгортання зовні тканиною з внутрішнім шаром вище зазначених матеріалів небезпечна тим, що під нею можливий розвиток патогенів та грибкових захворювань, розвиток яких стимулює висока вологість та опади", - йдеться у повідомленні мерії.

Нагадаємо,  у жовтні управління охорони історичного середовища ЛМР скерувало до магазину "Roshen" офіційне попередження з вимогою демонтувати вивіску, яка була встановлена незаконно та без необхідних дозволів. 

Читайте ще новини Львова:

У Львівській області стався землетрус

Беґбедер, Шабловський, Джордано: 10 зіркових літераторів львівського Форуму видавців

Якою буде погода у Львові найближчими днями

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах