Зі Львова відкриють авіарейси до Вільнюса

фото з сайту  www.rbc.ua

фото з сайту www.rbc.ua

Події
30 серпня 2016 16:56

Незабаром Львів отримає авіасполучення з Литвою. Перший літак із Вільнюса аеропорт "Львів" планує прийняти 16 вересня. Відправлення зі Львова відбуватимуться 2 рази на тиждень. Тривалість перельоту – близько 1 год. 20 хв. Обслуговуватиме рейс компанія "МАУ", повідомили у прес-службі Львівської міськради.

"Сьогодні питання авіасполучень – це питання функціонування і розвитку міста та регіону. Відкриваючи нове сполучення, ми даємо можливість Львову вийти на абсолютно новий вектор. Адже люди мають змогу більше приїжджати сюди, витрачати тут більше коштів, а це нові робочі місця для мешканців. Тому дуже добре, що сьогодні відкривається новий авіарейс до Вільнюса, оскільки це сприяє розвитку, зокрема, наукового і ділового потенціалу міста. Нове сполучення дає змогу показувати в конкурентному середовищі, що Львів є привабливим. Насправді, відкриття нового рейсу є сигналом до тої праці, яка сьогодні робиться задля успішності міста", – зазначив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

За словами директора сервісу з продажу авіаквитків аеропорту Вільнюса Нікодема Щигловського, Львів вперше в історії започатковує авіасполучення з Литвою.

"Таке авіасполучення відбувається вперше. Відкриття цього рейсу – історична хвилина, позаяк такі авіарейси не виконувались не лише в роки незалежності Литви й України, а й – у міжвоєнні й радянські часи. Це перше авіасполучення між Львовом та Вільнюсом. Безумовно, воно є дуже важливим, передусім, як величезний поштовх для розвитку взаємних відносин Західної України з Литвою.

Для Львова цей рейс важливий тим, що дає можливість не лише більш інтенсивно спілкуватися з потенційними туристами, інвесторами і відвідувачами з Литви, подорожувати до цієї країни, а й дає змогу стати ближчими до країн північного регіону Європи. Аеропорти Литви північного регіону Європи. Аеропорти Литви мають велику кількість авіасполучень із містами Балтії, Швеції, Норвегії, Данії. Розуміючи, що ці напрямки на сьогодні не присутні в аеропорту "Львів", це дуже зручна можливість бізнесу і туризму відкрити для себе ці ринки і стати ближчими до них", – розповів Нікодем Щигловський.

"Для розвитку потенціалу цього рейсу важливим є організація промотурів для львівських та литовських туристичних операторів", – зазначили в управлінні туризму Львівської міської ради.

Читайте ще новини Львова:

Зі Львова відкривають нові авіарейси до Києва та Ужгорода 

Зі Львова відкривають нові авіарейси: куди саме

Аеропорт "Львів" готується приймати прямі авіарейси з США 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах