Що почитати восени: новинки від українських авторів на Форумі Видавців

Новина - Події - Що почитати восени: новинки від українських авторів на Форумі Видавців

Новина - Події - Що почитати восени: новинки від українських авторів на Форумі Видавців

Події
02 вересня 2016 14:36

Традиційно до Форуму видавців у Львові українські видавництва порадують читачів новинками на будь-який смак. Антології сучасних авторів, нові романи та арт-буки –дізнайтеся, які книжки варто прочитати восени.


Сергій Жадан "Тамплієри"


Видавництво "MERIDIAN CZERNOWITZ"

44

Сергій Жадан підготував для своїх прихильників одразу дві книжки. Перша – поетична збірка "Тамплієри", у яку ввійшли 39 віршів про війну, любов, біль та надію, написаних Жаданом протягом останнього року. Видання цікаве ще й тим, що ілюстрації до збірки створив відомий одеський художник Олександр Ройтбурд.


Сергій Жадан "Пливи, рибо, пливи"


Арт-видавництво "Чорні вівці"

55

Друга книжка Сергія – арт-бук на його популярний вірш "Пливи, рибо, пливи" написаний у 2013 році.  Проілюструвала книгу художниця і письменниця Христина Лукащук. Видання сподобається і дітям, і дорослим. Яскраве оформлення книги зацікавить дітей, а дорослі отримають ще одне прочитання улюбленого вірша.

Катерина Бабкіна, Мирослав Лаюк, Марк Лівін, Ірина Цілик, Артем Чех


антологія "Невимушені"


Видавництво "Vivat"

66

П’ятеро молодих авторів написали особисті оповідання про цінності, пріоритети та проблеми їхнього покоління. У Марка Лівіна вийшла розповідь про втрату: "Я вклав у цей текст значно більше себе у порівнянні з попередніми книгами. Майже місяць проводив над оповіданням по 8-10 годин: вичитував інформацію про те, як говорити з маленькими дітьми про втрати (дуже-дуже мало корисного), малював, креслив, вирізав, компонував і тільки потім писав (майже під чистовик). Так за 24 дні створився "Стриж чорний", у якому одна мить — як все життя — і навпаки. Для читача, який зі мною давно — це спін-оф до книги "Бабине літо", для нового читача — цілісна розповідь про тінь втрати, яка лягає на свідомість дитини".

Мирослав Лаюк зізнався, що насправді не знає яке його покоління. За його словами у всіх 5 авторів вийшли різні портрети, бо всі вони різні самі по собі.

"Персонаж мого оповідання дуже хоче стати суперзіркою, виділитися з маси (але в цьому пориві він стає банальним, адже таких, як він, багато). Він не сильно талановитий, але дуже наполегливий, не надто співчутливий, але дуже "модний". Його проблеми пов’язані з великими амбіціями і неможливістю їх втілити – важко знайти більш трагічних істот, ніж ті, у яких великий зазор між бажаним і дійсним. Він жорстокий у своїй егоцентричності, бажає тільки брати і нічого не віддавати. Але я не збираюся його засуджувати. Хтось здатен борсатися і деколи прориватися крізь умови, які стискають, а в когось – не вистачає м’язів, розуму і душі. Зрештою, завжди відбувається забуття – людську одиницю забувають через місяць після того, як вона засвітилася на екрані; якщо ти менш-більш відомий – тебе забудуть за сотню чи кілька сотень років; навіть найзначніших забудуть – тисяча років є мізерією з погляду космосу. Всі покоління будуть забуті. Але це не скасовує того, що, можливо, окрема мить – не менш цінна, ніж ціла вічність", — говорить про свій текст Лаюк.

Катерина Бабкіна свою повість назвала "Піф". Вона  про дитинство, втрати, вибір і любов.

Післямову для книги написав Володимир Єрмоленко, а отже цікаві висновки про сучасне покоління гарантовані.


Андрій Любка "Кімната для печалі"


Видавництво "MERIDIAN CZERNOWITZ"

33

Любка повертається до жанру оповідань. "Кімната для печалі" – це 15 історій, які, на перший погляд, не об’єднанні єдиним сюжетом. Кожен текст пронизаний ностальгією та меланхолією. Для героїв оповідань самотність – це найприродніший стан душі.


Мирослав Лаюк "Баборня"


"Видавництво Старого Лева"

Окрім оповідання в антології у Мирослава цієї осені вийде його перший роман. "Баборня" розказує історію життя 71-річної вчительки біології Марії Василівни. Вона підсумовує своє життя й виправдовує його вагомість тим, що в нім була присутня велика любов, хоч і в далекому минулому. Однак те кохання, а за ним і решта фактів стають сумнівними, коли в шафі свого покійного чоловіка-підполковника літня жінка знаходить подвійне дно.

Сергій Жадан, Макс Кідрук, Ірена Карпа, Юрій Вінничук, Андрій Кокотюха, Олександр "Фоззі" Сидоренко, Володимир Рафаєнко

збірник "ДНК"


Видавництво "Клуб сімейного дозвілля"


22

Спроба науково-фантастичного роману від семи відомих авторів. За сюжетом  український студент Андрій Чумак стає піддослідним у науковому експерименті: розшифровка генетичного коду дасть йому змогу особисто пережити найяскравіші моменти з життя предків. Сім історій у книжці – сім спогадів, які дивним чином зберігалися десь у структурі ДНК нащадка протягом 150 років. Кожен автор розповідає про зв’язок поколінь родини Чумаків і паралельно розмірковує, чи не в цьому полягає трагедія українського народу?

Андрій Бондар "І тим, що в гробах"


"Видавництво Старого Лева"


1

Збірка прози від Андрія Бондара включає в себе його особисті нотатки, зібрані за 13 років. Емоційні тексти з роздумами описують життя пересічних людей, підслухані історії та розмови. Лаконічно, просто та з гумором. Збірка сподобається всім, хто полюбляє читати Андрія у Facebook.

Джерело: fashioneditor.com.ua. 

Читайте також: 

10 зіркових іноземних письменників Форуму видавців

Стартував продаж квитків на Форум видавців у Львові 

22-й Форум видавців у Львові: які книги нині найпопулярніші

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах