Дим накрив Львів: палаючі торфовища гасять 60 пожежних машин

фото: facebook.com/groups/govarta1

фото: facebook.com/groups/govarta1

Події
06 вересня 2016 16:29

Львів знову в диму. В ніч на 6 вересня кілька районів міста затягнуло густим димом.

Зранку в Держслужбі з надзвичайних ситуацій Львівської області не змогли пояснити причину задимлення. Однак пізніше стало відомо, що недалеко від Львова палають торфовища.

Нагадаємо, Зранку Львів затягнуло їдким димом: людям радять не відчиняти вікна (фото)

В кінці травня на звалищі біля Львова також сталася пожежа. Ситуація ускладнилася через зсув, в результаті чотири людини опинилися під завалами.

Тоді, в зв'язку з закриттям сміттєзвалища, Львів зіткнувся з проблемами при вивезенні сміття. Влада Києва запропонувала допомогти у вирішенні цієї проблеми, в результаті сторони домовилися третину відходів зі Львова вивозити і утилізувати в Києві.

Детальніше про нову пожежу під Львовом в ефірі радіостанції Голос Столиці повідомив кореспондент зі Львова Андрій Галицький.

Чи дійсно палають торф'яники і яка остання інформація щодо цього загоряння?

- Дійсно, вже за офіційною інформацією рятувальники близько 11 години сьогоднішнього дня знайшли джерело загоряння. За офіційною інформацією від ДУ ДСНС у Львівській області, горять торф'яники у Львівській області. Саме через це сьогодні Львів був окутаний дуже густим туманом, а в повітрі відчувався надзвичайно різкий запах диму. Рятувальники стверджують, що саме через загоряння на торф'яникам в населеному пункті Ситихів і окутав зранку цей їдкий дим і такий густий туман, однак станом на цю годину ще у повітрі в Львові відчувається запах неприємний.

Тобто найбільша концентрація диму була у Сихові?

- Дійсно, найбільше відчувався запах диму на Сихові, зранку стурбовані львів'яни почали писати про це в соцмережах і дуже побоювалися, що це знову спалахнула пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі. Тривогу також посилювало те, що пожежники досить довго не могли знайти джерело загоряння. Перші повідомлення про те, що у Львові запах горілого, рятувальники отримали ще о восьмій ранку, а офіційну інформацію від ДСНС - лише об 11 годині. Тобто більше двох годин рятувальники шукали місце можливого загоряння торфовища.

Скільки людей зараз намагаються загасити торф'яники?

- Одразу після виявлення джерела загоряння на місце події вирушили 60 одиниць техніки.

Чи є інформація від екологів про рівень забруднення у Львові та області?

- Офіційної інформації від екологів ще немає, але вони вже просили львів'ян зачиняти вікна в квартирах, намагатися поменше виходити на вулицю. Але це будні дні і всім львів'янам потрібно на роботу, до школи, в університет. Екологи попереджають, що треба обов'язково зачиняти вікна.

Зараз яка ситуація на Грибовицькому сміттєзвалищі?

- Жителі навколишніх сіл, зокрема Малехова і Великих Грибовичів, перекривали трасу. У людей була така інформація, що міська рада поблизу місця, де стався зсув ґрунту і де загинули рятувальники, хоче облаштувати новий тимчасовий полігон для вивозу сміття. Наразі рекультиваційні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі призупинені. Проблема полягає також в тому, що міська рада чомусь відмовляється надавати людям проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Читайте ще новини Львова:

Вночі у Львові горів будинок: мешканців евакуювали (фото)

У Львові палала військова частина (фото відео)

У Львові в районі готеля "Гетьман" сталася пожежа  

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах