Львів’янин виграв суд щодо підняття зарплати бюджетникам

фото з сайту www.facebook.com/photo.php?f

фото з сайту www.facebook.com/photo.php?f

Події
08 вересня 2016 17:41

8 вересня, Святослав Літинський виграв апеляцію щодо підняття заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Відповідне рішення сьогодні виніс апеляційний суд Києва, розповів Святослав Літинський ZAXID.NET

Таким чином апеляційний суд підтвердив рішення суду першої інстанції – Окружного адміністративного суду Києва, який цьогоріч у червні зобовязав Кабмін підняти зарплати бюджетникам на 22%, що у грошовому перерахунку становить понад 1 000 грн.

"Рішення суду першої інстанції набрало законної сили. Відсьогодні Кабмін може виконувати це рішення добровільно. За кілька днів ми отримаємо виконавчий лист в Окружному адміністративному суді, після цього ми звертаємося у виконавчу службу, щоб вона у примусовому порядку зобов'язувала Кабмін виконувати це рішення. По термінах цей процес не займе більше двох-трьох тижнів", - розповів ZAXID.NET Дмитро Швець, адвокат Святослава Літинського.

Нагадаємо, що 25 травня 2016 року київський суд визнав незаконними п.1 та п.2  постанови Кабінету Міністрів України № 731 "Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери" від 16 вересня 2015 року. Цими пунктами було визначено, що попри наявну тарифну сітку для визначання викладацьких ставок, зарплата вчителям нараховувалась за ставкою 1012 грн, яку множили на відповідний розряд викладача.

Обґрунтувати ставку 1012 грн юристи Кабміну не змогли, відтак суд задовольнив позов Літинського. І згідно з постановою суду базова ставка для нарахування зарплати вчителям та викладачам не повинна бути меншою ніж мінімальна зарплата, яка на сьогодні становить 1450 грн.

Читайте ще новини Львова:

Львів'янин у суді домігся української клавіатури на ноутбуках

Львівський поборник української мови виграв суд у Авакова 

Львів'янин змусив "Gorenje" випускати побутову техніку з українським інтерфейсом

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах