Садовий прокоментував звинувачення в корупції щодо закупівлі автобусів (відео)

фото з сайту tvoemisto.tv

фото з сайту tvoemisto.tv

Події
12 вересня 2016 17:59

Переможцем тендеру із закупівлі шкільних автобусів на Львівщині ПрАТ "Став Чернігівський автозавод" (Входить в корпорацію Еталон), який запропонував "БАЗ автобуси Еталон" за 134,91 млн. грн., передають "Українські новини" з посиланням на повідомлення в "Віснику держзакупівель".

Як зазначає видання, при цьому вибір в кінцевому підсумку чиновники робили тільки між різними дилерами Корпорації "Еталон", які  пропонували автобуси БАЗ.

В тендері також взяли участь дилери кременчуцького заводу "Автохолдинг", які запропонували автобуси "Мрія" із загальною вартістю закупівлі 116,55 млн. грн., 18 що на млн. грн. менше, ніж "Еталони", але чиновники ОДА відхилили пропозицію через "недостатню кількість циліндрів в двигуні".

Під автобуси БАЗ "Еталон" в тендерних вимогах були прописані цілий ряд умов:

- Можливість закупити 2015 рік випуску (при тому, що всі інші виробники пропонують 2016 р.в. і в інших областях закуповують нові автобуси 2016 р.в.);

- Можливість закупівлі автобусів екостандарта Євро-4 (замість діючого в Україні Євро-5, знову ж всі інші виробники пропонують автобуси Євро-5 та інші області закуповують автобуси Євро-5);

- Вимоги до двигуна мати "шість циліндрів" з аргументом, що такі автобуси більш потужні.

При цьому порівняння технічних характеристик згідно сертифікатів відповідності показує, що потужність БАЗ "Еталон" з 6 циліндрами - 96 кВт (131 к.с.), а потужність "Мрії" - .. 125кВт (170 л.с.) Також "Мрія" має і більш кращі характеристики крутіння , що забезпечує найкращі показники витривалості двигуна на гірських дорогах або при поганій якості дорожнього покриття.

Кількість пасажирських місць в "Мрії" також більша - 31 проти 27 у БАЗ "Еталон". І найголовніше, "Мрія" спочатку проектувався як автобус на відміну від БАЗу, який перероблений з вантажівки.

Аналогічні маніпуляції з тендерною документацією чиновники реалізовували в тендерах на закупівлю шкільних автобусів в Черкаській, Миколаївській, Херсонській областях, але там обсяги закупівель не перевищували 10 од. в кожній з областей

Учасники львівського тендера, яким пропонували автобуси "Мрія" подали скаргу в АМК і ініціювали судові позови з метою скасувати результати тендеру.

Міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив, що сьогодні, 12 вересня, скерує листа до НАБУ з проханням ретельно вивчити усі звинувачення у корупції, які прозвучали в програмі на "1+1".

"Готовий надати усі можливі свідчення та докази, аби відповідна перевірка пройшла швидко та ефективно", - заявив Садовий.

Читайте ще новини Львова:

Школярі у Львові платитимуть за проїзд 

Львівські школярі їздитимуть в маршрутках за півціни 

Проїзд у приміських поїздах на Львівщині подорожчав: дізнайся на скільки

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах