До Львова привезли "найбезпечнішу сімейну машину" - електромобіль Tesla Model X

Новина - Події - До Львова привезли "найбезпечнішу сімейну машину" - електромобіль Tesla Model X

Новина - Події - До Львова привезли "найбезпечнішу сімейну машину" - електромобіль Tesla Model X

Події
18 вересня 2016 15:41

Tesla Model X має високе лобове скло, яке продовжується до середини даху

У п'ятницю, 16 вересня, до Львова привезли перший в Україні електромобіль Tesla Model X. Про це ZAXID.NET розповіла Олена Артеменко, співзасновниця Tesla Club Ukraine.

Як розповіла Олена Артеменко,  Model X – це семимісний автомобіль з великими багажниками спереду та ззаду. Машина оснащена високим дорожнім просвітом (кліренсом), тому добре підходить до українських доріг. Кросовер має батарею, яка дозволяє проїжджати понад 400 кілометрів на одній зарядці. Авто має двері у формі "крил чайки", що полегшує доступ у машину пасажирам другого та третього ряду і дозволяє займати менше місця на парковці.

"Ми не продаємо Tesla і не будемо це робити, бо Tesla виступає проти дилерства у продажі їхніх авто. Позиція компанії проста: якщо людина хоче авто, вона повинна її замовити сама на сайті, а не переплачувати посередникам. Ми займаємося тим, що допомагаємо доставити машину в Україну", – пояснює Олена Артеменко.

До Львова привезли "найбезпечнішу сімейну машину" - електромобіль Tesla Model X фото

Авто має двері у формі "крил чайки", що полегшує доступ у машину пасажирам другого та третього ряду, фото Назара Шимоне-Давиди

Авто з’явилося на ринку у 2016 році, усі моделі виготовлені у США. У Європу машини потрапляють без батареї, її вмонтовують вже на єдиному заводі Tesla у Європі, у Тілбурзі (Нідерланди).

"Є різниця між моделями привезеними для США та Європи. Ми радимо для Європи купувати виключно європейську модель. Європейський варіант має трьохфазну зарядку, а американська – однофазну. В США однофазова система дуже потужна, тому машини заряджаються швидко, натомість у нас вони будуть дуже повільно заряджатися", – розповідає Артеменко.

Машину везли з Тілбурга на замовлення львівського покупця. Загалом у Львові зараз є близько десяти власників машин Tesla. Побачити Model X можна буде на виставці електрокарів під час відкриття автомобільного салону з елементами коворкінгу "Вільного простору майбутнього Carpoint To-U", яке відбудеться 14 жовтня за адресою вул. Липинського, 36.

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах