Отримай відповідь: чи можна передавати горища житлових будинків без згоди мешканців

фото з сайту karpatskijobjektiv.com

фото з сайту karpatskijobjektiv.com

Події
29 вересня 2016 10:43

Прокуратура Львівщини через суд скасувала додаток до рішення виконкому Львівської міської ради від 2007 року, який передбачав передачу горищ житлових будинків без згоди усіх мешканців, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Додаток до рішення "Про порядок проведення переобладнання горищ на мансардні поверхи або надбудови у житлових будинках на території м. Львова з метою ремонту дахів та розширення житлового фонду" дозволяв без згоди мешканців будинку здійснювати надбудови у випадку аварійного стану даху або його плоскої покрівлі.

Відтак, стверджують у прокуратурі, мешканці верхніх поверхів житлових будинків під виглядом ремонту даху фактично облаштовували собі додаткову житлову площу, позбавляючи можливості інших жильців користуватися загальним горищем, як це передбачено чинним законодавством.

Прокуратура області оскаржила до Львівського апеляційного адміністративного суду постанову Галицького районного суду м. Львова, якою було відмовлено в задоволені позову прокурора до виконкому із вищезгаданих питань.

Водночас, за результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури області Львівський апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення, яким скасував незаконну постанову районного суду, а позов прокуратури задоволено повністю.

Читайте ще новини Львова:

У Львові мешканцям гуртожитків житло передаватимуть безплатно

На скільки подорожчало житло на Львівщині за півроку

Як облаштовують нову ділянку для ринку Санта-Барбара у Львові 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах