У пологовому будинку Львова померла внучка відомого воротаря "Карпат"

Новина - Події - У пологовому будинку Львова померла внучка відомого воротаря "Карпат"

Новина - Події - У пологовому будинку Львова померла внучка відомого воротаря "Карпат"

Події
10 жовтня 2016 08:20

У пологовому відділенні комунальної лікарні № 3, відомому як пологовий "на Джамбула", померла дитина. Батьки померлої дитини звинувачують у трагедії лікарку, натомість у лікарні лише з'ясовують причини трагедії. Крім того, з’ясувалося, що мати дівчинки є невісткою легендарного екс-воротаря "Карпат" Богдана Стронцицького. 

Інформацію про трагедію, що сталася з його невісткою та ненародженою онукою у коментарі інтернет-виданню Футбол-24 підтвердив сам Богдан Стронцицький, який був воротарем"Карпат" у 1992-2002 роках.

"Я просто так це не залишу і доведу справу до кінця, таке попускати не можна. У моєї невістки нормально проходила вагітність, все було гаразд. Але її акушер-гінеколог робила все, щоб підвести її до кесаревого розтину. Хоча спокійно могли спровокувати пологи і дитинка народилася б живою-здоровою. А так вона померла у лоні матері і 15 годин лежала там мертвою. Ми одразу звернулися у прокуратуру, і ті вже відкрили кримінальну справу через лікарську халатність", – сказав Стронцицький.

Разом з тим, депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич оприлюднив у Facebook звернення іншого дідуся померлої дівчинки – батька Тетяни Стронцицької, яка втратила дитину в пологовому будинку на вул. Рапопорта. У своєму повідомленні він описав усі деталі трагічного випадку.

За його словами, жінка поступила до пологового будинку "на Джамбула" 30 вересня. "За результатами УЗД було виявлено згущення вод та маловоддя і лікарка УЗД-стка сказала, що вже час народжувати, що не варто тягнути. Ти більше термін пологів настав ще 26 вересня. На це лікарка доньки Оксана Колодій відповіла, що ще не час і все в нормі", – написав батько. 

Він зазначив, що після цього до вечора 3 жовтня вагітній жінці лише давали знеболювальні ліки і не готували її до пологів.

"Зранку 4 жовтня дочка почала відчувати, що дитина поводить себе не як зажди, подзвонила до Колодій, на що та відповіла, що вона зайнята і вона про неї не забула. Таня не стала її чекати і побігла до іншого лікаря, який зробив обстеження і сказав, що в дитини немає серцебиття", – зазначив батько Тетяни Стронцицької. 

Після цього, за його словами, минула ще майже доба до того часу, коли жінці стимулювали пологи і вона народила мертву дівчинку.

Як зазначається в оприлюднених документах з пологового, зокрема у картці та протоколі УЗД, дитина мала вагу 3,85 кг та померла в утробі матері.

У пологовому будинку Львова померла внучка відомого воротаря "Карпат" фото

Фото картки Тетяни Стронцицької

У самому пологовому ситуацію не коментують. Завідувач відділення патології вагітності Олександр Улашин розповів ZAXID.NET лише про те, що наразі ситуацію вивчають правоохоронці. "Ми комісію щодо цього не призначали. Провели розтин (тіла дитини, – ред.) і передали всі матеріали правоохоронним органам. Наразі ніяких висновків немає, а без висновків говорити щось безпідставно. Я розумію, що для родичів це трагедія, але таке буває. І зараз важко сказати, чому так сталося, адже зранку серцебиття дитини прослуховувалось, а вдень зникло", – сказав він.

На питання про те, чому з 30 вересня до 4 жовтня жінці не простимулювали пологи або не провели кесарів розтин, Улашин заявив, що не пояснюватиме цього до завершення розслідування.

Разом з тим, депутати Львівської міськради звернули увагу на цей випадок. Зокрема, депутати Юлія Гвоздович, Ігор Дякович та Оксана Рубай заявили про те, що після таргедії в пологовому "на Джамбула" ініціюватимуть перевірку всіх пологових будинків міста.

Читайте ще новини Львова:

На Львівщині п'яний водій врізався в електропору: є постраждалі

На Львівщині трагічно загинув чоловік, який застряг в криниці (фото) (фото)

На Львівщині чоловік кинувся під поїзд

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах