Стало відомо, як подовжать приміські маршрути, що курсують через Львів

Новина - Події - Стало відомо, як подовжать приміські маршрути, що курсують через Львів

Новина - Події - Стало відомо, як подовжать приміські маршрути, що курсують через Львів

Події
17 жовтня 2016 15:43

Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував ситуацію щодо приміських маршрутів, які курсують через Львів. Мер зазначив, що місто має напрацювати нову схему розміщення автостанцій, а наразі розглядається можливість сполучення ближніх населених пунктів зі Львовом міськими автобусними маршрутами.

"Є схема, яка повинна працювати. Не можна з одного села пускати автобус через місто Львів в інше село. У Львові є свої маршрути. Ми підемо іншим шляхом. Частина львівських маршрутів буде продовжена до навколишніх сіл, щоб вони були імплементовані у львівську мережу. Це буде позитивний варіант вирішення", – зазначив Андрій Садовий, передає прес-служба Львівської міськради.

За його словами, уже наступного року працюватиме нова система співпраці з перевізниками, буде оголошено конкурс.

"Зараз триває обговорення, частина громадськості буде у конкурсному комітеті, вони будуть фіналізувати рішення щодо перевізників, які будуть працювати. Вакханалія, яка існувала багато років, повинна бути припинена. Ці автобуси, які з одного села їздили в інше, жахливої якості. Будь ласка, доїхав до кінцевої станції, зупинився, є львівська транспортна система, як повинна якісно працювати", – додав міський голова Львова.

Щодо автостанцій, то Андрій Садовий зазначив: "Щодо автостанціях ми повинні вийти на комплексну схему розміщення нових автостанцій, вони повинні бути належної якості надання послуг. Це процес, який ми беремо собі як завдання на 2017-18 роки. Станція ж на вул. Петлюри буде працювати тимчасово, вона не буде постійною. Коли ми затвердимо схему чіткого розміщення автостанцій, думаю, швидко це збудуємо, тоді буде інша якість сервісу. Це буде визначено робочою групою спільно з науковцями. Має бути науковий підхід".

Окрім того, за словами міського голови, наступного року розпочнуть реконструкцію площу перед вокзалом, там будуватимуть великий підземний паркінг, реконструюють площу.

Нагадаємо, з 1 жовтня кінцеві зупинки низки маршруток Пустомитівського напрямку, Жовківського та інших напрямків, які раніше їздили до центру Львова, перенесли на автостанції на окраїнах міста, що викликало хвилю обурення у мешканців сіл. Так, люди навіть перекривали дороги, вимагаючи не скорочувати маршрути.

Читайте ще новини Львова:

У львівському хостелі родина отруїлася чадним газом

Львівські поліцейські затримали рецидивіста, який стріляв по перехожих

Шоколадна колія, 5-метровий млин і гігантські цукерки: як у Львові пройшло Свято шоколаду

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах