Львівський суд задовольнив позов щодо ігнорування Деканоїдзе української мови

фото з сайту Судова влада України

фото з сайту Судова влада України

Події
24 жовтня 2016 14:01

Львівський окружний адміністративний суд під головуванням судді Олександра Сасевича задовольнив 24 жовтня позов львівського активіста Святослава Літинського до МВС з вимогою провести службове розслідування фактів ігнорування української мови у публічних виступах голови Національної поліції Хатії Деканоідзе.

"7 березня я звертався в МВС з проханням провести службове розслідування щодо факту не використання Хатією Деканоідзе української мови, оскільки державні службовці і чиновники зобов'язані використовувати державну мову, а також притягнути її до дисциплінарної відповідальності. Вони цього не зробили. До суду подав 24 травня, оскільки вважаю їхні дії неправомірними", - розповів ZAXID.NET Святослав Літинський.

За його словами, представники МВС уже втретє не з'являються на судове засідання. Святослав Літинський переконаний, що це рішення оскаржуватимуть у апеляційному порядку.

Раніше Святослав Літинський виграв схожі судові позови про ігнорування української мови у міністра внутрішніх справ Арсена Авакова  і голови НАБУ Артема Ситника. В кінці вересня ЛОАС також за позовом Літинського зобов’язав апарат Верховної Ради перекладати  українською усі виступи народних депутатів. У 2013 році Ірина Фаріон також судилася  з цього приводу з Верховною Радою, але тоді київський суд відмовив їй.

Читайте ще новини Львова:

Мешканець Львова перший в Україні отримав паспорт без російської мови 

Львів'янин у суді домігся української клавіатури на ноутбуках

Львів'янин змусив "Gorenje" випускати побутову техніку з українським інтерфейсом 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах