Львів'янину на замітку; для ID-паспортів затвердили нові бланки

фото з сайту UKURIER.GOV.UA

фото з сайту UKURIER.GOV.UA

Події
27 жовтня 2016 10:10

Кабінет міністрів України ухвалив новий зразок бланка паспорта громадянина України.

Проект постанови передбачає затвердження нового зразка бланка паспорта з безконтактним електронним носієм, внесення на бланк паспорта податкового номера платника податків або інформації про його відсутність, а також можливість внесення в безконтактний електронний носій засобів електронного цифрового підпису та відцифрованих відбитків пальців, – інформує Громадське.ua. Паспорти, отримані до набрання чинності цієї постанови, міняти не потрібно.

Внутрішні паспорти тепер видаватимуть кожному громадянину України, який досяг 14-річного віку. Паспорт буде оформлюватись на 4 роки особам, які не досягли 18 років, а всім іншим — на 10 років.

Нові паспорти громадян України матимуть вигляд пластикової картки 54 х 85,6 мм, виготовленої з багатошарового полімерного матеріалу. Вони міститимуть інформацію українською та англійською мовами. Також паспорти не міститимуть офіційні свідоцтва про реєстрацію шлюбу і його розірвання, проте кожному з подружжя будуть видавати свідоцтво про шлюб.

Львів'янину на замітку; для ID-паспортів затвердили нові бланки фото

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко підписав закон щодо запровадження нових пластикових внутрішніх паспортів (ID-карток), які почали видавати з жовтня 2016 року.

Дивись ще:

 У Львові почали приймати документи на нові українські паспорти 

Нові електронні паспорти львів'яни будуть отримувати з 14 років: що це таке 

Виготовляти закордонні паспорти тепер будуть без зволікань 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах