Сьогодні у Львові показали нові трамваї, що поїдуть на Сихів

фото з сайту zik.ua

фото з сайту zik.ua

Події
31 жовтня 2016 17:14

31 жовтня, у Львівському депо №1, що на вул. Городоцькій, представили шість нових трамваїв "Electron" TSL441, котрі, як запевняють чиновники, із 17 листопада будуть курсувати від площі Соборної до Кінопалацу імені Довженка на Сихові, передає  ZIK-Стрім.

На баланс ЛКП "Львівелектротранс" прийняло від виробника – СП "Електронтранс" – чотири трамвайні вагони, ще два проходять процедуру тестування. Кожен, перш ніж вийти на маршрут, має наїздити 150 км. Останній – сьомий трамвай має надійти на підприємство найближчим часом.

Загальна вартість проекту – 6,907 млн євро. Придбати сім нових трамваїв Львову вдалося завдяки кредиту від ЄБРР, субвенції з державного бюджету та місцевого внеску.

"Трамваї оснащені зручним кондиціонуванням, комфортними сидіннями, затемненими вікнами, мають 100% низьку підлогу, тому повністю пристосовані для перевезення інвалідів", – розповів директор ЛКП "АТП-1" Михайло Сидорович.

Окрім новеньких "електронів", на Сихів курсуватимуть також трамваї "Tatra", котрі наразі проходять капітальний ремонт. Планують, що із запуском лінії на Сихів курсуватимуть 9 трамваїв, які відправлятимуться кожні 5-6 хвилин і долатимуть маршрут за 25 хвилин.

Нагадаємо, у Львові старт проекту "Трамвай на Сихів" дали влітку 2014 року. Тоді чиновники запевняли, що роботи триватимуть вісім місяців. Втім, кінцеву дату закінчення робіт постійно переносили. Востаннє у міськраді запевнили, що перший рейс трамваю у мікрорайон Сихів новозбуваною колією відбудеться у середині листопада. Втім, покласти колію до кінцевої зупинки – Санта Барбари не встигли, тож після запуску трамвай куруватиме лише до Кінопалацу імені Довженка. 

Дивись ще:

Стала відома точна дата запуску трамваю на Сихів

Нові трамваї вже готові протестувати довгождану колію на Сихів 

Стало відомо з яким інтервалом курсуватимуть трамваї на Сихів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах