Справедливо: через смерть дитини у Львові судитимуть лікаря

фото з сайту Zaxid.net

фото з сайту Zaxid.net

Події
11 листопада 2016 15:45

Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід завідувачу поголовим відділенням комунальної 3-ї міської клінічної лікарні Львова, 58-річному Олегу Данкову, якого підозрюють у неналежному виконанні професійних обов’язків (ч.2. ст. 140 ККУ), що спричинила смерть новонародженого немовляти, повідомляє  IA ZIK.

Смертельний випадок стався 2,5 роки тому у пологовому будинку на вул. Раппопорта у Львові – пологи приймав особисто завідувач відділенням О.Данков. Довго тривало слідство у справі, а 10 листопада цього року лікарю було висунуто обвинувачення у скоєнні злочину – причетності до смерті дитини. На суді був присутній постраждалий у справі – батько померлої дівчинки Остап Пудляк та інші сім’ї, які теж втратили своїх немовлят у цьому ж пологовому.

Прокуратура та слідство пропонували обрати О.Данкову запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, мотивуючи, що перебуваючи на волі він може впливати на свідків та експертів у справі, знищити важливі для слідства документи. Однак, головуюча суддя Катерина Котельва вирішила розглядати клопотання у закритому режимі – без присутності журналістів, і в кінцевому результаті визнала докази слідства не достатніми.

Відтак завідувачу відділенням суд обрав запобіжний захід – "особисте зобов’язання". Водночас підозрюваного зобов’язали прибувати на вимоги до слідчого, не покидати межі Львова без згоди слідства. Ухвала не підлягає оскарженню.

Окремо прокуратура та слідство просили суд відсторонити пана Данкова від посади, однак суд відхилив це клопотання, мотивуючи тим, що від дня вчинення злочину пройшло понад 2 роки і весь цей час підозрюваний належно виконував свої лікарські обов’язки і не перешкоджав слідству. На це рішення суду може бути подана апеляційна скарга упродовж п’яти днів.

"Я задоволений з того, що за 2,5 роки боротьби, розслідування обставин загибелі моєї доньки все-таки змінили статус О.Данкова і перевели його зі "свідка" у "підозрюваного". Це означає, лікарям прийдеться відповідати за свої помилки, які буде встановлювати суд і виносити міру покарання", – зазначив у коментарі журналістам постраждалий батько Остап Пудляк.

Він вважає несправедливим те, що завідувача відділенням не відсторонили від посади.

"При таких обставинах, при яких загинула моя донька і ще п’ять випадків смертей у пологовому на Раппопорта – суд мав би прийняти інше рішення. Очевидно, будемо подавати апеляцію. Боротьба буде продовжуватися. Основна мета, яку ставить моя сім’я та інші постраждалі сім’ї – притягнути лікарів до відповідальності і показати суспільству, що можна боротися і за таких обставин", – додав О.Пудляк.

Підозрюваний у кримінальному злочині завідувач пологовим відділенням від будь-яких коментарів для преси відмовився.

Нагадаємо, 17 жовтня цього року біля Львівської ОДА відбувся пікет з приводу смерті ненародженої дитини у пологовому відділенні комунальної міської лікарні №3.

На початку жовтня цього року у пологовому відділенні 3-ї комунальної міської лікарні, що на вул. Раппопорта, 8, померла дитина. Розпочалося розслідування щодо правомірності дій лікуючого лікаря Оксани Колодій. 

Дивись ще:

У пологовому будинку Львова померла внучка відомого воротаря Карпат 

Дізнайся: коли запрацює пологовий будинок на Раппопорта

Скільки насправді коштують "безкоштовні" пологи у Львові 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах