До уваги водіїв: у Львові льодопад із дахів шкодить автомобілі

Новина - Події - До уваги водіїв: у Львові льодопад із дахів шкодить автомобілі

Новина - Події - До уваги водіїв: у Львові льодопад із дахів шкодить автомобілі

Події
17 листопада 2016 08:27

У Львові справжнє бомбардування снігом ось уже декілька днів відчувають на своїх автівках водії. Повертаючись до своїх припаркованих залізних коней на автолюбителів чекають неприємні сюрпризи.

Свою Тойоту Богдан припаркував поблизу готелю "Жорж". Повернувшись з роботи побачив пошкодження.

"Вчора ввечері підходжу, автомобіль відкриваю, чую що сигналізація подала сигнал, що був якийсь контакт, бачу ближче розбите лобове скло, погнутий дах, залишки льоду, залишки снігу на автомобілі, ситуація дуже неприємна", – скаржиться власник автомобіля Богдан Крук.

Аналогічна ситуація виникла ще у двох водіїв поряд. По допомогу автомобілісти звернулись до полісменів.

"Дівчата з піцерії казали, що це трапилось приблизно о 15 годині і мало не зачепило жіночку, ми прийняли рішення викликати патрульну поліцію, яка в свою чергу викликала слідчо-оперативну групу, якій ми написали заяву", – повідомляє власник автомобіля Володимир Квятковський.

Відтак, постало питання хто відшкодовуватиме збитки. Наприклад Богдан приблизно оцінив шкоду своїй "Тойоті" у 15 тисяч гривень. Звернулись у готель із даху, якого впали небезпечні льодяники.

"Один пан вийшов і сказав, щоб ми забули про якусь компенсацію, бо машина просто собі стояла і їх будинок до нашої машини абсолютно нічого немає, але потім прийшов керівник і сказав що ми це питання вирішимо", – каже водій Володимир.

У готелі пообіцяли досягти компромісу із водіями та компенсувати збитки.

"В цій конкретній ситуації так, ми знайдемо порозуміння з власниками автомобілів, а в подальшому хотів би попросити водіїв бути обачнішими, тому що не завжди ми можемо встигнути попередити про те, що падає з даху лід, ми декілька разів за зиму його знімаємо за допомогою рятувальників, тому що це є небезпечно, зараз ми загородимо і тротуар і місце паркування і унеможливимо паркування автомобілів під готелем", – запевнив керуючий готелем "Жорж" Костянтин Корнєєв.

Юристи ж у таких ситуаціях радять все детально фіксувати. Шкоду ж оцінювати мають спеціалісти.

"В Конституції вказано що власність зобов'язує, за належний стан об'єктів в данному випадку прибудинкової території несе відповідальність власник, в іншому випадку могла би нести відповідальність експлуатуюча організація, ОСББ, чи комунальне підприємство", – інформує адвокат Олег Мицик.

У разі відмови балансоутримувача будівлі виплачувати компенсацію слід звертатись до суду.

Джерело: Захід

Дивись ще: 

9 нових трамваїв, 50 автобусів: Львів отримав кредит на транспорт

Обережно: у Львові від бурульки постраждала людина

Дізнайся: коли та звідки поїде перший трамвай на Сихів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах