Фотофакт: у Львові відкрили пам’ятник поетові Антоничу

Новина - Події - Фотофакт: у Львові відкрили пам’ятник поетові Антоничу

Новина - Події - Фотофакт: у Львові відкрили пам’ятник поетові Антоничу

Події
20 листопада 2016 18:38

У неділю, 20 листопада, у сквері біля Львівського цирку відкрили перший в Україні пам’ятник видатному поетові Богдану-Ігорю Антоничу, інформує Захід.

Місце для пам’ятника обрали невипадково, сам Богдан-Ігор Антонич довгий час орендував квартиру за адресою вул. Городоцька, 50, що навпроти цирку.

Висота бронзової композиції – 4,5 метри, а кам’яний п’єдестал – 1,8 метри, загальна висота трішки більше 6 метрів.

Урочисте відкриття пам’ятника відвідали владика Венедикт, мер Львова Андрій Садовий, дослідник творчості Богдана-Ігоря Антонича Данило Ільницький та заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський.

Фотофакт: у Львові відкрили пам’ятник поетові Антоничу фото

"Торік ми посвячували пам’ятник Митрополиту Андрею, цього року посвячуємо пам’ятник для Богдана-Ігоря Антонича. Чому ми ставимо ці пам’ятники? Вони важливі для нас. Сьогодні, коли ми згадуємо особу Богдана, він мав надто коротке життя. Але за 28 років свого життя він зробив багато. Кожний з нас має унікальне життя. В цьому унікальному житті він був особою ніжною, тендітною, делікатною, милосердною, але з іншого боку, у трудних, складних ситуаціях, міг поступати принципово і дуже твердо, бо жив правдою", - зазначив владика Венедикт.

Фотофакт: у Львові відкрили пам’ятник поетові Антоничу фото 1

Виготовлення пам’ятника тривало близько 3 місяців. Переможцем тендеру на проведення необхідних робіт стало ТОВ "Теко Лімітед", з яким на початку липня Галицька РА уклала відповідну угоду.

Всеукраїнський конкурс на спорудження пам’ятника Богдану-Ігорю Антоничу відбувся ще у 2009-2010 роках. Переможцем стала авторська група у складі архітекторів Белюха, Лібич, Матушкова та скульптора Одрехівського. Тоді висота пам’ятника з постаметом мала бути 3,5 метри, згідно з оновленим проектом розмір збільшили майже вдвічі.

Фотофакт: у Львові відкрили пам’ятник поетові Антоничу фото 2Фотофакт: у Львові відкрили пам’ятник поетові Антоничу фото 3

Дивись ще: 

Не минуло й дня: новий трамвай, що курсує на Сихів, потрапив у ДТП

Фотофакт: як у Львові День студента святкували

Львів'янину на замітку: скільки відпочиватимемо на Новий рік та Різдво

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах