Погрались з вогнем: у львівському клубі знайшли причину та винного у пожежі

Новина - Події - Погрались з вогнем: у львівському клубі знайшли причину та винного у пожежі

Новина - Події - Погрались з вогнем: у львівському клубі знайшли причину та винного у пожежі

Події
27 листопада 2016 17:30

Причиною пожежі в нічному клубі "МІ100" у Львові найімовірніше було використання піротехніки під час шоу. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

"Саме займання сталося безпосередньо на центральній сцені під час проведення розважального шоу. За словами очевидців, за попередніми даними, пожежа виникла через використання піротехніки. Загорівся дах, загорілася сцена, і полум'я швидко поширювалося. Виникла досить серйозна паніка. Люди забували через це допомагати один одному і травмувались", – сказав він.

Читайте також: "Це було справді страшно": що кажуть про пожежу відвідувачі згорілого клубу

Також Туровцев підтвердив, що кілька відвідувачів намагались побити рятувальника.

"На момент прибуття наших підрозділів на вулиці були люди, які перебували в стані алкогольного сп'яніння, їхня реакція була неадекватною. Вони спочатку накинулися на рятувальників, не всі, це була окрема група людей. На щастя, там були і адекватні люди, які нам допомагали евакуювати людей. Але такий інцидент має місце. Зараз працюють слідчі для встановлення їхніх осіб", – додав речник ДСНС Львівщини.

Погрались з вогнем: у львівському клубі знайшли причину та винного у пожежі фото

Тим часом, у львівському розважальному клубі "MІ100" заявляють, що взагалі не планували вогняного шоу, яке закінчилося пожежею. Так запевнив в.о. директора розважального комплексу Сергій Чередніченко. За його словами, планувалося LED-шоу, під час його мали імітувати вогонь, інформує Захід.

Погрались з вогнем: у львівському клубі знайшли причину та винного у пожежі фото 1

"Ми самі не знали про те, що буде саме така тема вечірки. Бо була домовленість із організаторами, що проводиться LED-шоу – імітація під вогонь. Це такі LED-кульки, на мотузці крутять їх і створюють видимість полум'я", – заявив Сергій Чередніченко.
Організатором вогняного шоу був співробітник клубу, який стажувався на арт-директора. В розважальному центрі, як запевняє керівник, він працює зовсім недавно.

"Він сам до нас прийшов з пропозиціями, як покращити роботу нашого розважального центру. Саме проходив стажування з перспективою підвищення на арт-директора. Це була його друга вечірка у нашому центрі. Весь персонал на цю вечірку він підбирав сам. Перше шоу, яке він організовував, пройшло дуже успішно. Зараз ця людина зникла. Я дав свідчення поліції, але знаю, що вдома його немає, телефон виключений. Його розшукують. Я вважаю, що це все було штучно зроблено. Бачив на відео, як блокували роботу пожежників, тому це наштовхує на різні думки", – розповів Сергій Чередніченко.

Погрались з вогнем: у львівському клубі знайшли причину та винного у пожежі фото 2

Правоохоронці підтвердили, що розшукують цього чоловіка, але достовірних фактів, які б свідчили, що це може бути замовлення, наразі у них немає.

"Відкрито кримінальне провадження за частиною другою статті 270 Кримінального кодексу (порушення законодавчих вимог до правил техніки безпеки). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Досудове розслідування триває. Призначена низка експертиз. Офіційної причини пожежі ще немає. Попередня – це порушення правил безпеки при поводженні з вогнем", – розповіла слідча Франківського відділу поліції Львова Ольга Маскаль.

Нагадаємо, сьогодні, серед ночі сталася пожежа в нічному закладі "Мі100" у Львові. Внаслідок пожежі до медиків звернулося 22 людини. До медичних закладів Львова госпіталізовано 14 осіб, з них 2 людини перебувають у реанімації у важкому стані.

Дивись ще: 

Новий Львів: стало відомо, коли погодять нові межі міста

Будь в курсі: три трамваї від сьогодні курсують за звичним маршрутом

Готуй санчата: якою буде погода у Львові на вихідних

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах