Фуд-корт, фітнес-центр та дитсадок: яким буде перший ІТ-парк у Львові

Новина - Події - Фуд-корт, фітнес-центр та дитсадок: яким буде перший ІТ-парк у Львові

Новина - Події - Фуд-корт, фітнес-центр та дитсадок: яким буде перший ІТ-парк у Львові

Події
01 грудня 2016 12:22

Нещодавно львівський ІТ Кластер провів зустріч директорів ІТ-компаній, на якій відвідувачі вперше побачили візуалізацію проекту ІТ-парку. У жовтні ZAXID.NET спілкувався про Innovation District IT Park з СЕО львівського ІТ-кластеру Степаном Веселовським, і тоді він обіцяв показати перші візуалізації вже восени. Свого слова Степан дотримався, а на додачу до рендерів майбутнього району, розповів більше подробиць про IT Park.

IT Park – це район, який складається з потрібних для комфортної роботи і відпочинку установ. Парк буде розташований у квадраті, що утворюють вулиці Стрийська, Луганська, Козельницька та Чмоли. Ця ділянка вже викуплена та приватизована. На даний момент тут розташовані зелені насадження та товари для садівництва.

Фуд-корт, фітнес-центр та дитсадок: яким буде перший ІТ-парк у Львові фото

Концепцію парку розробляли ІТ Кластер, компанія DTZ та найбільші львівські ІТ-компанії, які взяли участь в опитуванні про важливість того чи іншого компоненту. Всього компанія DTZ опитала 35 компаній, у кожній з яких працюють понад 200 осіб, і які сумарно орендують 85 тис. м2 офісів (всього ІТ-компанії орендують 120 тис. м2). Опитування показало, що проект IT Park здатен вирішити низку актуальних проблем місцевих ІТ-спеціалістів.

"Перша проблема – парковки, - коментує Степан Веселовський. - Це болюче питання для всіх ІТ-компаній. Також є проблеми з опаленням, вентиляцією, кондиціонуванням, відсутністю ліфтів. Багато офісів відновлені, і всі ці норми не дотримані. Часто офіційних норм замало для ІТ-компаній. Також однією з проблем є нестача місця для розширення бізнесу".

Через названі Веселовським проблеми основу проекту складають офіси. В IT Park буде два бізнес-центри і шість будівель, які призначені для оренди великими компаніями. Організатори впевнені, що зможуть повністю заповнити офісні приміщення, оскільки, згідно дослідження, 91% львівських ІТ-компаній готові переїхати в інші, більш комфортні, приміщення.

Дослідження також показало, що лише офісів замало для комфортної роботи місцевих "айтішників".

"Можна побудувати офіс-цукерку, але на те, що довкола, дуже часто впливати неможливо", - каже Веселовський.

Фуд-корт, фітнес-центр та дитсадок: яким буде перший ІТ-парк у Львові фото 1

Спираючись на результати опитування ІТ-компаній, організатори визначили, що саме слід додати до офісів. Понад 90% СЕО компаній сказали, що хочуть бачити там дитячий садок. Середній вік ІТ-працівників – 27 років. Це час, коли у людей з'являються діти, і їм важливо балансувати між роботою та спілкуванням з дитиною. Наявність садка поруч з офісом спростить для батьків цю задачу. У садку діти вчитимуть англійську та займатимуться за сучасними практиками.

Оскільки поруч з офісами планують розмістити фітнес-центр, компаніям не потрібно буде включати фітнес-можливості в офіс-пакет. Про це попросили всі СЕО опитаних компаній.

Тризірковий готель на території ІТ Park (більше 50% опитаних ІТ-директорів виступили за зведення такого об'єкту) дозволить ІТ-фахівцям і їхнім бізнес-партнерам вести переговори, не виїжджаючи за межі офісу. В готелі, як і офісних будівлях, передбачена можливість проводити конференції, зустрічі та наради. У цілому, про необхідність конференц-залів заявили понад 80% директорів ІТ-компаній.

Фуд-корт, фітнес-центр та дитсадок: яким буде перший ІТ-парк у Львові фото 2
Проект майбутнього ІТ-парку. Клікніть на фото для збільшення

На території IT Park розташовуватиметься і університетський корпус, а точніше – лабораторії для практичних занять. Зокрема, понад 70% опитаних ІТ-компаній підтримали цю ідею. Організатори хочуть залучити туди такі технічні програми, які MSc in Technology Management Львівської Бізнес-Школи, Internet of Things Львівської Політехніки та Computer Science УКУ.

Завдяки нявності на території IT Park торгового центру, працівникам компаній-резидентів не потрібно буде далеко їздити за покупками. Крім того, передбачається фуд-корт, здатний вмістити тисячі співробітників ІТ-компаній.

Наразі організатори не надають детальнішої інформації про об'єкти, які розташовуватимуться на території парку та обіцяють поділитись деталями згодом – коли будуть готові новіші рендери. На початок 2017 року планують залагодити всі формальності, а вже у кінці року – на початку 2018 розпочати будівництво.

Джерело: Захід

Дивись ще: 

Будь в курсі: куди у Львові перенесли зупинки громадського транспорту

Космічні ціни: скільки коштуватиме проживання у Львові на новорічні свята

Львів’янину на замітку: 5 нюансів отримання субсидії у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах