Дізнайся чому: львів’янини шикуються у черги, щоб встигнути закрити ФОП до 1 січня

Новина - Події - Дізнайся чому: львів’янини шикуються у черги, щоб встигнути закрити ФОП до 1 січня

Новина - Події - Дізнайся чому: львів’янини шикуються у черги, щоб встигнути закрити ФОП до 1 січня

Події
30 грудня 2016 09:15

Нововведення щодо роботи фізичних осіб-підприємців призвело до того, що люди шикуються у черги до ЦНАП м. Львова, щоб встигнути закрити ФОП до 1 січня, повідомляє прес-служба ЛМР.

Як нагадує Центр надання адміністративних послуг Львова, останній день подачі документів на закриття ФОП у цьому році – 30 грудня.

Сьогодні, 29 грудня, ЦНАП м. Львова працюватиме з 9:00 до 20:00, у п’ятницю – з 9:00 до 17:00.

Як повідомляли, 6 грудня парламент ухвалив, а 27 грудня президент підписав зміни до законодавства щодо роботи фізичних осіб-підприємців. Відповідно до нових норм, вже з 1 січня окремі категорії ФОП, зокрема другої та третьої груп, будуть змушені платити єдиний соціальний внесок 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку. При цьому перша група  має можливість сплачувати половину мінімального страхового внеску у розмірі 352 гривні на місяць.

Таке нововведення призвело до масового закриття ФОП людьми, які не постійно їх використовували. Люди шикуються у черги до Центрів надання адміністративних послуг м. Львова, щоб встигнути закрити ФОП до 1 січня і не платити 704 гривні соціального внеску.

У середу, 28 грудня, у територіальні підрозділи ЦНАП м. Львова звернулися понад 2000 відвідувачів, а загалом з понеділка у ЦНАП м. Львова звернулися понад 4000 відвідувачів.

Відтак, фізичних осіб-підприємців просять врахувати, що останній день подачі документів на закриття ФОП у цьому році – 30 грудня. Сьогодні, у четвер, ЦНАП м. Львова працює з 9:00 до 20:00, у п`ятницю – з 9:00 до 17:00.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах