Будь еко: Львів долучається до світової ініціативи "нуль відходів"

Новина - Події - Будь еко: Львів долучається до світової ініціативи "нуль відходів"

Новина - Події - Будь еко: Львів долучається до світової ініціативи "нуль відходів"

Події
11 сiчня 2017 14:11

У міськраді запевнили: "Львів долучається до світової ініціативи "нуль відходів ("Zero waste")" – у місті стартує розробка стратегії поводження з твердих побутових відходів на 2017-2022 роки".

Про це повідомили сьогодні, 11 січня, у Львівській міськраді, де також поінформували: "До процесу залучають міжнародних експертів, а також фахівців з міст-партнерів. Долучитись до розробки стратегії запрошують і громадських активістів та всіх охочих. Передбачається, що план дій, згідно зі стратегією, охоплюватиме декілька пріоритетних напрямів: попередження; перевикористання; сортування; перетворення в енергію та захоронення".

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергій Бабак розповів із цього приводу: "Однак, місто очікує погодження в Києві фінансування від Європейського інвестиційного банку. Дуже радий, що до обговорення питання поводження з твердих побутових відходів долучаються громадські організації, бо є питання поточної діяльності, а є питання стратегії. Є розуміння того, що це наша спільна проблема і ми маємо разом шукати шляхи вирішення".

Сергій Бабак також зазначив: "Хочу вибачитись перед львів’янами за деякі затримки щодо вивезення сміття через свята, були проблеми через заметені дороги, деякі полігони, куди вивозилось сміття, через свята не працювали, також продовжується блокування машин, про що повідомляють перевізники. Зараз перевізники збільшують вивезення і найближчими днями ми цю проблему владнаємо.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури розповів також: "Інше питання – це проблема полігону, яка ділиться на два напрямки. На протиаварійні роботи і рекультивацію полігону в бюджеті міста на цей рік передбачено загально 80 мільйонів гривень. Якщо буде знайдена нова земельна ділянка, є 30 мільйонів гривень на придбання земельної ділянки, п’ять мільйонів гривень – на виготовлення проекту і 10 мільйонів гривень – на початок робіт з будівництва нового полігону. Загалом – 125 мільйонів гривень".

Сергій Бабак також зазначив: "Питання протиаварійних робіт і початку рекультивації затримується, бо нам, відповідно до проекту, потрібно 3,5 га додаткової земельної ділянки, щоб почати роботи. Зараз це питання залежить від Малехівської сільської ради, у них є заперечення щодо виположення цієї системи сміттям, ми з проектним інститутом працюємо, щоб запропонувати можливі варіанти для початку протиаварійних робіт. Я вбачаю, що це треба робити невідкладно, шукати розуміння з мешканцями Малехова, щоб було розуміння, що це спільна відповідальність і нам разом треба вирішувати це питання".

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури розповів також: "Щодо нового полігону, то тут є обмеження по земельних ділянках. Пропозиції є, ми їх розглядаємо, але стандарти вимагають – нам потрібна ділянка, яка може бути використана під полігон. Ми над цим питанням працюємо. Ми продовжуємо шукати кошти європейських інституцій, зараз у Києві вирішується питання по наданню 75 мільйонів гривень на проведення протиаварійних робіт та рекультивацію полігону. Також бюджетом міста передбачені кошти, якщо буде затримка в банку".

Сергій Бабак також зазначив: "Була ухвала сесії, але якщо говорити технічно, то сортувальна складова входить у загальний комплекс переробки і сортування сміття. Це є один з елементів стратегії".

Про це повідомили сьогодні, 11 січня, в прес-службі Львівської міськради.

Будь еко: куди у Львові здати відпрацьовані люмінесцентні лампи та батарейки

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах