Щоб звикли до людей: львів'ян закликають вигулювати безпритульних собак

Новина - Події - Щоб звикли до людей: львів'ян закликають вигулювати безпритульних собак

Новина - Події - Щоб звикли до людей: львів'ян закликають вигулювати безпритульних собак

Події
12 сiчня 2017 17:03

ЛКП "Лев" заохочує львів’ян допомогти безпритульним собакам призвичаїтися до людей. Це покращить їхні шанси знайти господаря у майбутньому.

Львівське комунальне підприємство "Лев" – ветеринарно-стерилізаційний центр для безпритульних тварин Львова, на базі якого також працює клініка для безпритульних і домашніх собак і котів.

"Оскільки ми не є притулком, то відловлені на вулицях міста тварини не залишаються у нас жити. У роботі ми керуємось програмою відлову-стерилізації-вакцинації-прилаштування у нові родини. Якщо такого прилаштування упродовж 10-ти днів не стається, то ми змушені відпускати собак на місце їхнього відлову. Проте ми віримо, що усі собаки заслуговують на те, аби жити у постійній сім'ї. Тому намагаємось максимально долучати громадськість до адаптації та прилаштування чотирилапих", – зазначила у коментарі для Tvoemisto.tv речниця ЛКП "Лев" Лілія Кузік та перерахувала можливості допомоги, якої підприємство потребує від львів’ян.


Соціалізація та вигулювання собак


Не всі тварини, що народились чи жили на вулиці, вміють бути слухняними домашніми улюбленцями. Проте більшість з них легко та швидко цьому навчаються.

Волонтери можуть приходити та вигулювати собак. Це можна робити щодня у години відвідування: з 9:00 до 12:00 та з 16:00 до 19:00 год. Завдяки цьому, собаки стають більш контактними, вчаться гуляти на повідку, звикають до спілкування з людьми, а, отже, їхні шанси бути прилаштованими у найближчий час стрімко зростають.

Щоб звикли до людей: львів'ян закликають вигулювати безпритульних собак фото


Опікунство


Можна стати опікуном вже відпущеної з ЛКП безпритульної тварини: підгодовувати та доглядати за нею, облаштувати будку у дворі, слідкувати за дотриманням графіку вакцинації та станом здоров’я, продовжуючи шукати для неї домівку.


Волонтерство та поширення інформації


Також можна прийти в ЛКП "Лев", познайомитися з собаками, які перебувають на підприємстві та яким треба допомогти знайти дім. Після цього можна стати волонтером, долучитися до поширення інформації про них у соцмережах, серед друзів та знайомих.


Фінансова допомога


Окрім того, усі охочі можуть долучитися фінансово: внизу на сторінці lkplev.com є інформація для волонтерів та спонсорів. Наприклад, кошти можна пожертвувати на лікування та харчування тварин, на утримання певного собаки (до моменту його прилаштування).

За словами Лілії Кузік, львів’яни активно приходять гуляти із собаками в теплий період року. З настанням холодів все менше людей готові приділяти цьому час. Однак, допомога актуальна завжди.

Щоб звикли до людей: львів'ян закликають вигулювати безпритульних собак фото 1

Зараз ЛКП "Лев" перебуває на плановому карантині (до 14-го січня), а після його завершення чекатиме небайдужих львів’ян, охочих допомогти та потоваришувати з тваринами.

"Упродовж карантину ми припиняємо відлов тварин, однак з невідкладними випадками ми надалі працюватимемо, як і з викликами щодо покусу. На підприємстві залишаться старі собаки, які потребують догляду, та ті, які зараз проходять лікування. Також адміністративний офіс "Лева" продовжить реєстрацію домашніх улюбленців. Після 14-го січня чекаємо у нас волонтерів та охочих допомогти з соціалізацією собак", – додала Лілія Кузік.

ЛКП "Лев" знаходиться на вул. Промисловій, 56, телефон: 068 535 45 45,
працює щодня без вихідних з 8:00 до 20:00 год.

Нагадаємо, у Львові з 1-го вересня 2016-го року на базі комунального підприємства "Лев" розпочалась обов’язкова реєстрація домашніх собак, а також котів – за бажанням власників, згідно з Правилами утримання і поводження з тваринами, затвердженими на сесії Львівської міської ради 17 березня 2016 року. На облікованій тварині має бути одягнутий жетон, отриманий при реєстрації. Перевірити, чи зареєстрована тварина, можуть представники поліції або муніципальної дружини міста. Від 1-го січня 2017-го року власників собак без жетонів штрафуватимуть.

Дивись ще: 

Будь в курсі: коли та на скільки на Львівщині здорожчає проїзд у автобусах

Готуй ковзани: яка погода буде у Львові найближчими днями

Без вини винні: троє невинних львів'ян просиділи шість років в ізоляторі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах