Віза не потрібна: сміття зі Львова можуть почати вивозити за кордон

Новина - Події - Віза не потрібна: сміття зі Львова можуть почати вивозити за кордон

Новина - Події - Віза не потрібна: сміття зі Львова можуть почати вивозити за кордон

Події
19 сiчня 2017 15:06

У разі, якщо полігони на території України не прийматимуть сміття зі Львова, його можуть розпочати вивозити за кордон, зокрема до Польщі. Про це під час брифінгу 19 січня заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами Андрія Садового, Львів уже вісім місяців перебуває у сміттєвій блокаді. Він наголосив, що часто вантажівки з Львівським сміттям в інших областях зупиняє поліція і супроводжує назад до Львова, аби вони не могли вивантажити відходи на полігонах.

Садовий зазначив, що якщо така ситуація збережеться, збрекетоване сміття зі Львова можуть розпочати вивозити до інших країн.

"Я вчора говорив з нашими містами-партнерами і очікую від них інформації. Зокрема, у нас в Польщі є десять міст-партнерів, всі не проти приймати львівське сміття. Тобто сміття запакуємо, відвеземо за кордон, там його перероблять", – сказав мер Львова.

Садовий не назвав переліку іноземних міст, до яких можуть вивозити львівське сміття. Утім, до польських міст-партнерів Львова належать Вроцлав, Жешув, Краків, Лодзь, Люблін, Перемишель.

Про те, що Андрій Садовий звертався за допомогою у вивезенні сміття 17 січня на прес-конференції заявив міський голова Перемишля Роберт Хома. "Коли я повертався з кордону (після того, як СБУ заборонила Робертові Хомі в’їзд в Україну – ред.), зателефонував до мене мер Львова. Дякував за привітання, які я йому надіслав. Питав, як в мене справи. Напевно, ми б зустрілись у консульстві у Львові. Він мав до мене конкретну справу – щоб я допоміг йому із вирішенням проблеми з вивезенням сміття у Львові", – заявив Роберт Хома.

Джерело: Захід

Дивись ще: 

Де саме: міськрада визначила п'ять майданчиків для пресування сміття у Львові

Звернення Садового: Львів на порозі екологічної катастрофи

Поїхали: у Львові подовжать один з тролейбусних маршрутів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах